KOSKA ON LELUPÄIVÄ?

…no esimerkiksi viime torstaina oli! Päiväkodistamme kaksi ryhmää, Voikukat ja Metsätähdet viettivät oman lelun päivää. Suosikiksi nousivat näin joulun jälkeen tietty joulupukin lahjoittamat mielenkiintoiset kapistukset ja vekottimet, sekä kovan kysynnän vuoksi lelukaupoista loppuneet tuotesarjat… Tältä ne näyttivät (ja kuulostivat):

”Tää on Ryhmä Haun Vainu, se on näitä Ryhmä Hau jaksoja, ni mä oon kattonu niitä.” -Poika 3 v.
”Mul on suomalainen Pepe-koira. Mä oon saanu tän mun isovanhemmilta. Tää on myös mun unilelu.” -Poika 3 v.
”Tää on tämmöne robotti ja se osaa kaikenlaisia temppuja. Mä sain tän joulupukilta mummin ja vaarin luona. Varmaan tänä jouluna tai viime jouluna ehkä. En enää tie. Mut tän nimi on Ville.” -Poika 4 v.
”Mul on koira ja tää heiluttaa päätä ja heiluttaa korvia. Olen saanu tän synttärilahjaksi mun mummilta ja papalta. Täl ei taida viel olla pentui.” -Tyttö 6 v.
”Kissa. Mauku-kissa. Se syö porkkanaa ja maustetta. Ja vettä ja maitoa.” -Tyttö 3 v.
”Tää on Hatchimals, tää osaa laulaa ja tanssii ja puhuu ja kävelee näil renkail. Ja liila on kaikkist paras laulu.” -Poika 5 v.
”Dedenden, tää on hamsteri ja tää iskee hännäl tota Miauta. Tää kuuluu rakettiryhmään ja se toinen aina häviää ja tää voittaa. Täl on tämmöset luppakorvat ja ja tää kyl kuulee hyvin.” – Poika 4 v.
”Minni. Äiti oli sen käyny joulupukille ostamassa. Nii. Mä annan tälle kissalle pitsaa.” – Tyttö 5 v.
”Mul on Elsa, se osaa puhua. Aina, kun tulee ääntä se haluaa puhua minulle. Sain sen joulupukilta.” – Tyttö 3 v.
”Rainbow Dash ja ohjain ja mä olen ostanut sen ja siin on lentsikka. Se on siit My Little Pony -elokuvast.” – Tyttö 4 v.
”Mun auto on Bemari, se on ostettu tai synttärilahja. Siin aukee ovet ja siin on neljä pakoputkee.” – Poika 6 v.
”Ryhmä Hau kuljetusrekka, millä ne matkaa viidakkoon. Sain sen Vaasan joulupukilta. Siinä on muute äänitehosteet.” – Poika 5 v.
”Sain tän Elsan joulupukilta. Siin on lumihiutale, jolla se pystyy laulamaan ja jos sen kaulakorust painaa, sen paita loistaa.” – Tyttö 5 v.
”Molempien nimet on Lollo, me saatiin ne viime jouluna. Niitten korvat ja kärsä heiluu ja ne pitää ääntä. Jos norsua pelottaa siitä kuuluu karjumisääntä. Niitä voi hyssyttää, halata ja suukottaa, jos tahtoo.” – Siskokset 5 v. ja 3 v.