”MAAILMA OLISI PAREMPI, JOS…”

Kaikki Turun kaupungin päivähoitoyksiköt ja oppilaitokset on reformaation 500-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haastettu miettimään, miten maailmaa voisi muuttaa paremmaksi. Nykypäivän teesien muoto ja otsikointi ovat olleet vapaita. Tärkeää oli miettiä, mitä maailmassa pitäisi muuttaa ja mihin epäkohtiin pitäisi puuttua. Nykypäivän teesit julkaistiin maanantaina 31.10.2016, kun ne kiinnitettiin koulujen ja päiväkotien ulko-oviin ympäri Turkua. Tässä päiväkotimme 3-5 -vuotiaiden ajatuksia siitä, miten elämä voisi olla vielä parempaa…

 • aurinko voisi paistaa enemmän
 • tähtiä voisi näkyä enemmän
 • kuu olis yöllä
 • ei tarvitsisi nukkua koskaan
 • saisi aina nukkua
 • bussit voisivat olla pitempiä
 • voisi leikkiä enemmän
 • saisi käydä leikkimässä useammin Hop Lopissa, Linnanmäellä ja Seikkiksessä
 • olisi aina lämmin kesä ja saisi syödä mansikoita
 • talvella olisi aina paljon lunta lapioitavaksi ja pääsisi pulkkamäkeen
 • päiväkodissa olisi aina makaronilaatikkoa
 • ihmiset eivät häiritsisi toisiaan
 • kukaan ei kiusaisi toisia
 • jos kaikki olisivat ystävällisiä toisilleen
''Tää ylin on ihme-eläin. Seuraava on kettu ja sit on pupu. Ja sit tää toine on laiva. Iha vähä vaa mää mallii katoin. Vettä roiskuu sielt. Nää muut siniset on ikkunoita ja sit täs on maalii. Kanadan lippu on myös. -Poika 5v.''
”Tää ylin on ihme-eläin. Seuraava on kettu ja sit on pupu. Ja sit tää toine on laiva. Iha vähä vaa mää mallii katoin. Vettä roiskuu sielt. Nää muut siniset on ikkunoita ja sit täs on maalii. Kanadan lippu on myös.” -Poika 5v.