”KUKA TÄNNE ENSIN EHTI, KEHUSKELI LESKENLEHTI. MINÄ ENSIN NOSTIN PÄÄN, KEVÄÄN VALOON LEMPEÄÄN.”

Tänä keväänä olemme hyödyntäneet mahtavan monipuolista lähiympäristöämme entistä enemmän: lähimetsää, Teräsrautelan kenttää, Kuninkojan metsää, Tammikankareen puistoa ja myöskin yleisiä kävelyteitä. Välillä olemme pakanneet eväät mukaan, joskus vain lähteneet kävelylle ilman sen suurempaa määränpäätä. Olemme treenanneet parijonossa kulkemista tien reunassa ja bussilla matkustamista. Matkalla Kauppatorilta Biologiseen museoon kävellen ihmettelimme suojatiemaalauksia (”miksi ne ovat valkoisia?”), jokilaivoja (”koska ne lähtee?”) ja Teatterisillan ”rakkauslukkoja” (”ne varmaan pitää tän sillan paikallaan”).

Lasten mielestä kentällä parasta on potkia palloa, pyöriä hyrrässä ja kiipeillä.

 

Eväsretken parhautta on alkusuunnittelu. Kuka ottaa minkäkin makuisen välipalapatukan, kenellä on eniten vihreitä viinirypäleitä ja kuuluuko juusto laittaa kinkun päälle. Pienet eväät kulkevat retkikohteeseen repussa ja ulkona ne maistuvatkin paremmalta.

Ilo kasvaa liikkuen liikkumis- ja hyvinvointiohjelma innosti meidät pitämään liikunnallisen kevätriehan kentällä kera perheiden.

Hyvää kesää! Toivottaa Taoskujan päivähoitoyksikkö