Liikunta

uittamon-paivahoitoyksikon-liikuntasuunnitelma

 

Ilo kasvaa liikkuen-ohjelma

Päivähoitoyksikkömme on mukana VALO:n Ilo kasvaa liikkuen- ohjelmassa, minkä tarkoituksena on lisätä liikuntaa lasten arkipäivään.
Meistä on tärkeää, että lapset voivat valita liikkumisen myös vapaassa toiminnassa. Hankimme liikuntavälinekorit jokaiseen lapsiryhmään. Järjestimme vanhempaintoimikunnan kanssa ompelutalkoot päiväkodissa, ja näin saatiin kaikille lapsille hernepussit koreihin. Korit sisältävät hyppynaruja, erilaisia palloja, mailoja, lattiamuotoja ym suosittujen hernepussien lisäksi. Lapset osallistuvat korien sisällöistä päättämiseen ryhmissään.
Opetus – ja kulttuuriministeriö julkaisi uudet Varhaisvuosien liikunnan suositukset 7.9.2016, joiden mukaan lasten tulisi liikkua vähintään kolme tuntia päivässä niin ulkona, sisällä kuin kotiympäristössäkin.
Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä- varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset toteutuvat päiväkodissamme reippaana ulkoiluna,joka sisältää myös leluttomia ulkoiluja päiväkodin pihalla, retkiä lähimetsään, leikkipuistoon ja joskus myös lasten kotipihoille.
Lapset liikkuvat siirtymä- ja odottelutilanteissa, oppimistuokioissa ja vaikka ruokailun jälkeen trampoliinilla. Liikunta sisältyy lapsen jokaiseen päivään ja on hyvä väline uusien asioiden opettelussa.
Käytössämme on monipuoliset välineet sekä päiväkodissa että Uittamon koulun liikuntasalissa, mikä on käytössämme samoin kuin koulun kenttä.

http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Julkaisut/2016/liitteet/OKM21.pdf?lang=fi