Juhannusjuhlat :)

Juhannuksen juhlinta alkoi täällä Uittamon päivähoitoyksikössä jo keskiviikkona 21.6, kun lähdimme keräämään kukkia ja koristelimme päiväkodin pihan niillä. Teimme myös hienon juhannussalon.

            

Juhannusaattona 22.6 lapset ja aikuiset kokoontuivat päiväkodin pihalle ja ensimmäisenä nostimme Suomen lipun liehumaan salkoon. Lipun nostamisen jälkeen lauloimme lasten lempilauluja. Sitten saatiinkin juhlat kunnolla käyntiin ja Robinin tahdissa tanssimme itsemme ihan hikisiksi. 🙂

Juhlat jatkuivat vielä yhteisellä ulkoruokailulla ja tietysti jälkkäriksi saatiin jäätelöt. Nam 🙂

Superihanaa juhannusta ja loppukesää kaikille!!! 🙂

Kiitos kuluneesta toimintakaudesta!

Kevät on mennyt hurjaa vauhtia ja kesä on virallisesti alkanut. 🙂 Kesäloma on jo osalla aikuisista ja lapsista alkanut ja nyt onkin aika kiittää kaikkia lapsia ja vanhempia kuluneesta toimintakaudesta. Ihana ja vauhdikas toimintakausi on takana ja toivottavasti yhtä ihana kesä edessä.

”Aamulla aurinko nousee varhain,
kesä vuodenajoista on kaikkein parhain.
Koulutkin loppuu,ei huolia näy,
kesällä kukatkin kukkimaan käy.
Voi uimassa käydä ja nukkua pitkään.
Eivät kesää kai voita asiat mitkään.”

Ihanaa kesää kaikille!

T: Susiniitynkadun päiväkodin aikuiset

Kaislojen kevätretki Ruissalon Kasvitieteelliseen puutarhaan

Kaislojen nappikerhon kultaviiva saavutettiin ja palkinnoksi lapset halusivat eväsretken. Päätimmekin lähteä Ruissaloon ihastelemaan Kasvitieteellisen puutarhan kasveja. Pääsimme tutustumaan Araukaria-, Uuden mailman tropiikki-, Vanhan maailman tropiikki-, Mehikasvi-, Talvipuutarha- ja Välimeren ilmasto- huoneisiin.

Yllätyimme iloisesti, kun Kasvitieteellisestä puutarhasta löytyi myös eläimiä. Lasten suosikit taisivat olla isot Koikarpit, jotka uiskentelivat Uuden maailman tropiikki huoneen altaassa. Altaassa oli myös upeita jättilumpeen lehtiä. Huoneessa lenteli  vapaina undulaatteja ja löysimmepä me sieltä myös hyönteisiä syövän Kannukasvin.

Hyönteisiä syövä Kannukasvi

 Araukariahuoneessa näimme hienoja kaktuksia ja eukalyptuspuita. Siellä oli myös liitukautinen lentoliskon poikanen ja strutsin muna, jonka kuoriutumista lapset odottivat kovasti. Sitä emme kuitenkaan valitettavasti nähneet. 😀

Välimeren ilmasto huoneessa lapset ihastuivat kilpikonnaan, joka uiskenteli akvaariossa.

Superkiva retki ja ihana retkikohde! 🙂

Uuno-juhlat

Tammikuussa 2016 Paavo Nurmen säätiö lahjoitti lisää liikettä -palkinnon ”Ilo kasvaa liikkuen” -ohjelmalle ja Turun kaupungin varhaiskasvatukselle.  Palkinnon nimi on Uuno -pysti ja vihdoin ja viimein viikolla 9 se saapui meille Uittamon päivähoitoyksikköön.

Eskarit saivat tärkeän tehtävän hakea Uuno -pystin meille ja he lähtivätkin innokkaina bussilla matkaan.

 

JEEEEE! Vihdoin se saapui meille! 🙂

Torstaina 2.3 sekä Jalustinkadun väki että Susiniitynkadun väki kokoontuivat koulun saliin viettämään yhteistä Uuno – juhlaa. Juhla alkoi Suomen juhlavuoden kunniaksi siitä, kun Suomen lippu kannettiin eskareiden johdolla sisään. Sen jälkeen Maamme- laulu kajahti soimaan ja kylläpäs Jalustinkadun lapset osasivatkin laulaa sen hienosti.

Jokainen ryhmä oli suunnitellut juhlaan jonkin ohjelmanumeron. Suurin osa ohjelmanumeroista oli vanhoja perinnelaululeikkejä Suomen juhlavuoden kunniaksi. Kaislojen ”Kis kis kippurahännän” vuoro oli ensimmäisenä.

Sitten oli Apiloiden vuoro. He olivat valinneet oman suosikkilaulunsa ”Leppäkertun aamutoimet”.

Helmiköiden laululeikkinä oli ”Matkimisleikki”.

Koko sali paukkui, kun Sarat paukuttivat rumpuja ”Rumpalipoika”- laulun tahtiin.

Jalustinkadun väen suosikkilaululeikki on ollut ”Suutari, räätäli” ja sen he osasivatkin laulaa ja leikkiä hienosti.

Lopuksi oli vielä ”Kehrätkäämme silkkilankaa” laululeikin vuoro.

 

Kiitos kaikille juhlista. T: Uittamon phy:n aikuiset 🙂

 

 

Uusi vuosi ja Kaislojen uudet kuviot

Kaislojen alkuvuosi on lähtenyt jo ryminällä käyntiin ja alkuvuoteen onkin mahtunut kaikennäköistä puuhaa.

Vanhempaintoimikunta tarjosi meille Kaisa Koulun ihanat tanssi-/liikuntahetket. Kahtena torstaina tammikuussa pääsimme koulun saliin liikkumaan ja tanssimaan. Saimme olla erilaisia eläimiä, lumihiutaleita ja lumipatsaita. Teimme lumipalloja, lumienkeleitä ja jopa pari tähdenlentoakin. Lapset nauttivat tuokioista paljon. Kikatus kuului, kun lapset vipelsivät pitkin salia.

Talvi on ollut melko vaihteleva säältään, mutta pääsimme kuitenkin parina viikkona luistelemaan. Ihana oli nähdä, miten lasten taidot kehittyivät jo parissa viikossa eteenpäin. Ensimmäisellä luistelukerralla pari lasta tuskastui heti, kun kaatuivat ja viimeisellä luistelukerralla samat lapset luistelivat jo vauhdilla pitkin kenttää.

Kävimmepä myös pulkkamäessä.

Ja teimme lumiukkoja.

 

Ystävänpäivänä 14.2 Apilat kutsuivat meidät discoilemaan kanssaan.

Tanssimme niin hurjasti, että kaikista kuvistakin tuli ihan hassunkurisia.

Ystävänpäivänä saimme myös ihanan yllätyksen Sarojen yhden lapsen isoäidiltä. Kaikki lapset saivat ihanat uudet pipot. Kiitos siitä kyseiselle isoäidille! 🙂

Helmikuussa olemme laulaneet ja leikkineet Pingviinitanssin mukana. Askartelimme myös hienot pingviinit. Jalkapohjia kutitti kovasti, kun ne maalatiin ja painettiin paperille pingviineiksi.

Pingviineistä tuli ihan superhienoja. 🙂

PINGVIINITANSSI
Laineilla keinui pieni lautta vain,
siellä mä ystäväni nähdä sain,
mustavalkoisen, Ville Viluisen.

Mulle hän vihelteli mielissään,
tanssimaan tuli tänne lämpimään,
kohta osaat sen,
laulun iloisen:

Yy kaa koo,
yy kaa koo,
pingviinit on täällä joo,
nel vii kuu,
nel vii kuu,
hauskaa kieltä laulaa suut.

Kvik kvik kvik,

kvik kvik kvik,
lal lal lal lal lal lal laa,

kvik kvik kvik
kvik kvik kvik
lal lal lal lal lal lal laa.
Suomesta lähti suuren maailmaan,
pingviini pieni sitä kertomaan,
meillä tanssi on,
aivan verraton.
Kohta sen tuntee koko Eurooppa,
Aasia, Usa, ja Afrikka,
Meillä tanssi on 

aivan verraton:

 Yy kaa koo,
yy kaa koo,
pingviinit on täällä joo,
nel vii kuu,
nel vii kuu,
hauskaa kieltä laulaa suut.

Kvik kvik kvik,

kvik kvik kvik,
lal lal lal lal lal lal laa,

kvik kvik kvik
kvik kvik kvik
lal lal lal lal lal lal laa.
(MacGillar)

Luonnon päivä 4.2

Helmikuun neljäntenä päivänä oli Luonnon päivä: Sukella talveen. Maassa oli vähän lunta ja pakkastakin oli hieman, kun lähdimme koko Susiniitynkadun väki metsään luontoa ihastelemaan. Lapsilla oli vanhempien pakkaamat eväät mukana. Ensin lauloimme yhdessä pari lasten suosikkilaulua ja sitten pidimme evästauon. Eväiden nauttimisen jälkeen oli aika ihastella luontoa vähän lisää ja tietenkin leikkiä.

Kas, nythän on joulu, ja nythän on joulu ja nythän on joulu taas!

Mistä tunnet pienen tontun?

Punaisesta lakistansa,
harmahasta parrastansa,
hymystänsä lempeästä,
katseestansa veikeästä.
Siitä tunnet pienen tontun.
Mistä löydät pienen tontun?
Polulta taapertamasta,
tieltä tepastelemasta,
hämärissä huiskimasta,
lasten korvaan kuiskimasta.
Sieltä löydät pienen tontun.

Joulu on jo ovella ja kohta onkin aika rauhoittua joulun viettoon. Ennen sitä kuitenkin tahdomme kertoa, mitä olemme puuhailleet joulukuussa täällä Susiniitynkadun päiväkodissa. Kuukauteen on mahtunut paljon puhetta joulupukista ja siitä mitäköhän lahjoja kukin lapsista saa. Voi sitä jännityksen määrää. 🙂

Pikkujoulua vietimme kaikkien Susiniitynkadun päiväkodin ryhmien kesken 30.11. Lauloimme ja leikimme ihanien joululaulujen tahtiin. Hauskinta lasten mielestä kuitenkin oli se, kun ovelta kuului koputus ja oven takaa löytyi Velmu-tontun jättämä kirje.

img_1114

img_1106

Velmu-tonttu kertoi tuoneensa lapsille pikkujoululahjoja päiväkotiin, mutta oli tehnyt pienen kepposen. Hän oli piilottanut lahjat päiväkotiin ja lasten tehtävänä oli löytää ne.

img_1121

Lapset lähtivätkin innoissaan etsimään lahjoja. Pitkän etsinnän jälkeen ne löytyivät ja sitten olikin aika avata ne.

img_0890 tontut

Vielä ei ole kovin jouluinen sää, mutta oli meillä pari lumista päivää, jolloin lapset pääsivät laskemaan mäkeä. Ja hauskaa oli. 🙂

22grwgrwyghew

”Yllätyslahja ystävälle”- nukketeatterissa saimme kuulla ja nähdä ihanan tarinan metsäneläimistä, jotka kovan pakkasen ja lumenpaljouden keskelläkin muistivat olla hyviä ystäviä toisilleen. Niillä kaikilla oli kovin hyvä sydän. <3

img_1217

img_0608

Lucian päivänä Lucia-kulkue toi valoa ja iloa vuoden pimeimpään aikaan kulkemalla päiväkodin ympäri. Yksi lapsista sanoikin haltioituneena ”WAUUU”, kun kulkue saapui huoneeseen.

img_1218

Pipareiden leivonta sujui lapsilta hyvin, vaikka ehkä se taikinan maistelu olikin itse leipomista hauskempaa.

piparitpiparit2

Saimmepa maistella myös jouluruokia. Hienosti lapset uskalsivat maistaa kaikkea lanttulaatikosta rosolliin, mutta eipä nuo joulun perinneruuat mitään lasten suurinta herkkua olleet. Peruna ja kinkku maistuivat kuitenkin ja vatsat saatiin täyteen. 🙂

img_1234

Kaislat kävivät perjantaina 16.12 kauppatorilla, jossa Perinneleikit ry oli vetämässä päiväkotiryhmille perinneleikkejä. Saimme leikkiä ”Missä minun tonttuni ovat” – ja ”Laiva on lastattu”- leikkejä. Lopuksi kävimme ihailemassa Stockmannin hienoa jouluikkunaa.

img_1240

img_1252img_1244

Upponallen joulurunon myötä haluamme kiittää lapsia ja vanhempia kuluneesta syksystä ja toivottaa kaikille ihanaa ja rauhallista joulua ja uutta vuotta. Ensi vuonna uudet kujeet. 🙂

Uppo-Nallen jouluruno

Kuusen alla on kummaa puhinaa, karvaisen kuonon jouluista tuhinaa, heilahtaa kuusen katveessa tassu, kurahtaa vihreän varjossa massu, joulukarhu on asialla oksien peitossa kuusen alla.

Karhulla mielessään jouluiset ilot, purkki ja lahjat ja omenakilot. Siksipä heilahtaa karvainen tassu, siksipä kurisee massu, että on tarpeen hetkinen vartoa, odottaa, paastota, punoa vartoa.

Jälkeen koulun on odotus joulun kaikkein kauneinta maailmassa.

Karhun mielessä joulu väikkyy kynttilän valo silmissä läikkyy mieli on auvoinen, mieli on avoin viettääkseen joulua jouluisin tavoin.

(Elina Karjalainen)

 

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä

Suomen lippu ihana, puhdas sinivalkea,

liehuu joka salossa kohti taivasta.

Itsenäisyyspäivämme joulukuinen juhla tää,

ikkunalle laitamme kaksi kynttilää.

-Soili Perkiö-

Ihanaa ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!!

img_1206

Uittamon päivähoitoyksikön teesit

Maanantaina 31.10.2016 tuli kuluneeksi 499 vuotta Lutherin kuuluisien teesien naulaamisesta Wittenbergin linnankirkon oveen.

Kaikki Turun kaupungin päivähoitoyksilöt ja oppilaitokset on reformaation 500-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haastettu miettimään, miten maailmaa voisi muuttaa paremmaksi. Uusien teesien tekeminen aloittaa reformaation juhlavuoden Turun kaupungin sivistystoimialalla.

Nykypäivän teesit julkistettiin maanantaina 31.10.2016, kun ne kiinnitettiin koulujen ja päiväkotien ulko-oviin ympäri Turkua.

img_0891
Uittamon päivähoitoyksikön lasten miettimät teesit

Uittamon päivähoitoyksikön teesit

Miten maailmaa voi muuttaa paremmaksi?

 • kaikki olisi iloisia ja ihmiset sopisivat riitoja
 • enemmän rakkautta ja vähemmän sotia
 • olisi sähköautoja
 • kaikki olisi rikkaita
 • ihmiset tulisivat yhteisymmärrykseen
 • vankikarkurit ei pääsisi pois vankilasta
 • ei roskasteta luontoa
 • ei tulisi höyryä, niin ei tulisi ilmastomuutosta
 • kaikki paha ei tapahtuisi
 • mikä olisi parhainta Suomelle – no äänestys!
 • tasa-arvoa kaikille
 • pidä maailmasta huolta niin kuin omasta kodista
 • positiivisella asenteella pitkälle
 • yhdessä olemme enemmän

Nalleja, nalleja, nalleja…

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin torstaina 27.10.2016. Me täällä Susiniitynkadulla päätimme kuitenkin touhuta nallejen kanssa kokonaiset kaksi viikkoa. Ja nalleviikot ovatkin olleet hurjan hauskoja niin lasten kuin aikuistenkin mielestä.

img_0730img_0103Lasten omat nallet ovat asuneet päiväkodissa nalleviikkojen ajan ja osallistuneet toimintaan joka päivä.

img_0776img_0781Nallejen kanssa on liikuttu…

img_0802img_0864img_0862img_0734ja käyty metsässä.

img_0086img_0093

Nalleja on hoidettu nallesairaalassa.

img_0875

Nallet osallistuivat myös lasten kanssa ihaniin naamiaisiin.

img_0178 img_0184 img_0194

Ja pääsivätpä ne mukaan jännittävälle nallejen löytöretkellekin.

 img_0150

img_0148

Olemme myös leikkineet erilaisia nalleleikkejä.

img_0880
Hauska majaleikki 🙂

img_0887

Nalleviikoilla olemme laulaneet erilaisia laululeikkejä. Ja kyllä on ollut hauskaa :).

img_0794
Pikkunallet lauluhetkellä

img_0798