Lisää liikettä oppitunneille

Liikkuva koulu -hankkeessa kehitettyjä ideoita

SmartMoves -materiaalit

Terve koululainen -hankkeen tehtäviä ja ideoita

Aktiivisuus-hankkeen videoesimerkkejä

Mobiili-appeja:
SprintGame
– https://www.tervekoululainen.fi/opetusmateriaalit/mobiilipelit/
Hudl
Scoreboard free
Timer Trainer
Pistemestari / Points master 
Video Delay Instant Replay with Slowmotion
Sworkit
BattleSteps: Epic Fitness Game
Heia Heia
TurfHunt
Just dance now
Tabata Stopwatch Pro
Bit Breaker
Motion Sports

Pelillisiä verkkomateriaaleja:
X-Breikki -tehtävät

Oppilaiden ja opiskelijoiden tekemiä taukoliikuntavideoita:
http://www.smartmoves.fi/videot-taukoliikunta/
https://oneminutesport.fi/ (rekisteröitymistä ei tarvita: valitse ”Tervetuloa liikkumaan” ja klikkaa listasta oma kuntasi ja ”valitse”)

Learning Apps – tehtäväpohjia opetukseen

Learning Apps -sivusto sisältää erilaisia valmiita tehtäväpohjia, joihin syötetään oma sisältö ja kas, tehtävä on valmis. Voit tehdä esimerkiksi ristikkotyyppisen tehtävän, karttapohjaisen tehtävän, ”Yhdistä parit”-tehtävän tai ”Haluatko miljonääriksi” -tehtävän. Vaihtoehtoja on useita.

Sivulta löytyy myös muiden käyttäjien tekemiä valmiita tehtäviä oppiaineittain ja aihepiireittäin jaoteltuina. Käyttö on maksutonta, mutta vaatii rekisteröitymisen (opettajalta).

Lyhyt esittelyvideo (suomeksi)

Uudistunut Google Earth: 3D-karttoja, tietokortteja ja tutkimusmatkoja

Google Earth uudistui ja suoraan selaimessa on nyt mahdollista muun muassa katsella 3d-karttoja, perehtyä eri kohteisiin lyhyiden tietoiskujen avulla tai lähteä ohjatuille tutkimusmatkoille. Googlen mukaan palvelusta löytyy jo yli 50 erilaista esittelykierrosta maailman suurkaupunkeihin ja hienoimpiin luonnonnähtävyyksiin.

Toistaiseksi uudistunut Google Earth toimii vain Chrome-selaimessa ja Androidilla. Tulevaisuudessa palvelua voi käyttää myös muilla selaimilla ja iOS-käyttöjärjestelmällä. (Lähde: Tivi-verkkolehti)

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Turun Kupittaa Vappuna 1950. Kansan Arkisto. Kuvaaja: H. Attila

Museoviraston Kuvakokoelmat on avannut yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi Finna-palvelun (www.finna.fi) kautta. Kuvat ovat käytettävissä pääsääntöisesti CC BY -lisenssillä eli niitä uudelleen julkaistaessa on kuvaaja ja kuvalähde mainittava. Mukana mm. paljon vanhoja Turku-kuvia. (Lähde: Turkulainen)

Muita vapaasti käytettäviä ja CC-lisenssoituja kuvia:

CC Search -kuvahaku

Pixabay-kuvapalvelu

 

Helppoa alkeisohjelmointia

Materiaalia alkeisohjelmointitaitojen opettamiseen (esiopetus, alkuopetus):

Tulostettavat ohjelmointikortit Bee-Bot -roboteille

Lisätilaa blogikuville

Tiesitkö, että blogisivulle voi lisätä kuvia myös nettilinkkeinä (niin, että kuvat sijaitsevat oikeasti muualla kuin blogissa, mutta näkyvät kuitenkin suoraan blogisivulla)?

Monessa blogissa voi tulla eteen tilarajoitus, jos blogi sisältää paljon kuvia. Silloin yksi vaihtoehto on sijoittaa kuvat jonnekin muualle nettiin, esimerkiksi Office 365 -pilvipalveluun, josta kuvat sitten linkitetään blogiin. Tällöin ne eivät vie blogin omaa tallennustilaa.

Esimerkiksi: Tee uusi kansio O365-palveluun ja lisää sinne kaikki haluamasi kuvat. Tämän jälkeen voit jakaa joko koko kansion tai lisätä kuvat blogisivulle yksitellen (kuten alla): WordPress-blogissa tämä löytyy kohdasta ”Lisää media -> URL-osoitteesta”. Lisää tähän kohtaan O365:een lisätyn kuvasi linkki (saat sen O365-palvelussa valitsemalla ko. kuvan päällä hiiren oikealla ”Hae linkki”-> Valitse ”tarkastelulinkki – ei vaadita sisäänkirjautumista”).

Ko. kansiosta jaettu yksittäinen esimerkkikuva: