Majavien viikko 48 / 2021

Viikolla 48 :

Maanantaina  osa lapsista jumppasivat ulkoilun jälkeen salissa, jolloin harjoittelimme erilaisia pallonkäsittely taitoja. Lapset tykkäsivät paljon ja he myös oppivat jotain uutta, kuten pallonliikkeiden nimiä. Harjoittelimme Toiset lapsista leikkivät kotileikkiä, legoilla ja autoilla.

Tiistaina meillä oli yhteinen laulupiiri, jolloin myös keskustelimme joulukalenterista.

Keskiviikkona aamu-ulkoilun jälkeen kokoonnuimme yhteiseen piiriin ja pääsimme avaamaan  ensimmäisen kirjekuoren joulukalenterista, josta saimme lauluvinkin eli tähden. Lauloimme ”Tuiki , tuiki tähtönen”.

Joulukuussa meillä on pikku tonttu vieraana, joka on aika hassu ja tekee kaikenlaisia jekkuja. Lapset tykkäävät paljon pikkutontusta, joka hassuttelee heille joulukalenteri -tuokion aikana.

Torstaina Avasimme toisen kirjekuoren, jossa oli kuusi. Keskustelimme sillon myös kuusesta ja samana päivänä askartelimme kuusen ja lauloimme ”Joulupuu on rakennettu”.

Perjantaina avasimme kolmannen kirjekuoren, jossa oli Suomen lipun lisäksi Suomen kartta, Suomen presidenttipari ja heidän koti, presidenttilinna. Keskustelimme Suomen itsenäisyyspäivästä ja kuuntelimme Finlandia hymnin sekä  Jean Sibeliuksen Finlandian. Katsoimme Ipadistä yhteisesti Suomen kauniita maisemia sävelmien aikana.

Lapset tykkäävät joulukalenterista ja kuuntelevat innoissaan eripäivien aiheita!

Majavien viikko 50

 

Maanataina mopoilimme jumppasalissa. Lapsilla oli hauskaa ja he viihtyivät tosi paljon. He saivat kokeilla muutamaa eri mopoa ja vertailla niiden erilaisuutta.

Tiistaina luimme talvitarinan ”Pikku pupun lumiukko” ja 5-vuotiaat olivat Imbin kielikerhossa.

Keskiviikkona ulkoilun jälkeen pääsimme katsomaan teatteriesityksen ”Valkoinen jänis ja musta kissa”. Se oli jännittävä kokemus lapsille ja vihtyivät paljon.

Torstaina lauloimme päiväkodin pihalla muutama joululaulu, johon osallistuivat kaikki päiväkodin ryhmät ja tonttu.

Perjantaina kävimme metsäretkellä ja istahdimme siellä  nauttimaan  lämpimästä glögistä ja pipareista.

Joulukuun aikana ollaan päivittäin avattu joulukalenteri ja keskusteltu aiheesta, mikä on ollut kirjekuoressa/luukussa. Esimerkiksi valosta tai jouluherkuista. Lapset ovat viihtyneet joulukalenterituokion aikana ja keskittynyt siihen hienosti.

Tämä oli viimeinen majavien viikko tälle vuodelle, osa hoitoa tarvitseva ovat saaneet erikseen viestin johtajalta.

Toivotamme kaikille perheille Hyvää joululomaa ja Hyvää Uutta Vuotta!

T. Majavat

Majavien viikko 44 (1.11.-5.11.2021)

Hei!

Majavilla on alkanut marraskuu innolla.

Maanantaina  Pupu-ryhmän kanssa jumppasimme salissa ulkoilun jälkeen mm. pelasimme palloa ja leikimme piirileikkiä. Toiset pienryhmät pelasivat pelejä ja askartelivat.

Tiistaina  Imbin kerhossa kerrattiin lasten kehonosia, pelattiin muistipeliä ja lapset saivat näyttää, missä  tietty kehonosa sijaitsee. Lopuksi laskettiin kuinka monta korttiparia jokainen sai pelistä. Vihkossa on myös väritystehtävä, mikä on joillekin jo tuttu viime vuodesta.

Pupu-ryhmä siinä päivänä lauloi ja leikki. Nalle -kerhossa käsittelimme viimeistä kertaa vaatteita: lauloimme Puetaan-laulua, katsoimme mitkä vaatteet kenellä on päällä ja minkäväriset ne ovat sekä luimme kirjoja.

Keskiviikkona oli majavien metsäretki. Siihen osallistuivat puput ja tiikerit. lapset olivat innoissaan metsäretkestä. Me rakensimme majaa lasten kanssa. Jotkut olivat niin innokkaita, että alkoi jopa miettiä majan sisustusta.  Silloin myös etsimme materiaaleja askartelutehtävään-pienlehtiä ja punosia, joista puput askartelivat puunosia.

Dinot tällä kertaa ulkoilivat päiväkodin pihalla ja ulkoilun jälkeen aloitivat numeroiden tutkimista.

Torstaina Pupu- ja Dino-ryhmissä jatkettiin edellisen päivän askarteluja. Tiikereillä oli laululuhetki. Hei lauloivat ja leikki laulujen  kanssa sekä kokeili munasotinta rytmissä musiikin kanssa.

Perjantaina Aamu-ulkoilun jälkeen vietimme  Majava-lapsen syntymäpäivää ja lauloimme yhdessä muutaman laulun. Loppu aika vietimme leikkien.

terveisin

Majavat

 

Majavien viikko 43 (25.10-29.10.2021)

 

Heipä hei majavista!

Maanantaina ollaan jumpattu salissa tanssilaulujen tahdissa  (Fröbelin palikat bändin Sutsisatsa, jumppalaulu jne.)

Tiistaina meillä oli nukketeatteri ”Kultakutri ja kolme karhua”, jossa pieni tyttö lähtee metsään ja löytää sieltä karhuperheen mökin. Teatteriesityksen aikana lapset kuuntelivat ja seurasivat innoissaan ja sen jälkeen he olivat kiinnostuneita leikkimään karhunukeilla ja kotitavaroiden kanssa.

Keskiviikkona  majavat vierailivat metsäretkellä. Pääsimme laivakiven kyytiin ja lauloimme Fröbelin Palikat bändin Pumppulaulua. Sen lisäksi  juoksimme parin kanssa kilpaa. Metsäretken jälkeen Pupu-ryhmällä oli lyhyt laulu- ja leikkihetki, Dinot pelasivat palapelejä ja Tiikerit maalasivat karhu-maalauksia.

Torstaina Tiikeri- ja Pupu-ryhmillä oli askartelupäivä, jolloin askartelimme kurpitsoja. Näillä koristelimme Majavien ruokahuonetta Halloween juhlaa varten. Dinot lauloivat ja osa lapsista ehtivät askarrella myös omat kurpitsat.

Perjantaina aamu-ulkoilun jälkeen vaihdoimme naamiaisasuihin ja pääsimme pitämään hauskaa: tanssimme, rohkeat tunnustelivat pussista piilossa olevia esineitä ja yrittivät arvata mikä siellä oli, sekä herkuttelimme popcorneja ja joimme mehua.

Kuulumisiin!

T. Majavan henkilökunta

 

Majavien viikko 39 (27.9. – 30.9)

Maanantaina meillä oli eläinjumppa. Lapsi joko käänsi kortin, jossa oli eläimen kuva, lattialta tai veti pussista ja koko pienryhmä pääsi liikkumaan tietyn eläintavalla.

4-vuotiaat jatkoivat vaatteet-sanaston läpikäymistä tutkimalla kirjaa ja pelaamalla muistipeliä.

Samaa aikaa Puput maalasivat ja leikkivät.

Tällä viikolla luimme erilaisia kirjoja

Tiikerit innostuivat Kolme karhua kirjan jälkeen leikkimään kotileikkiä.

Myös annoimme iso ryhmähalin ihanalle opiskelijallemme hänen viimeisellä harjoituspäivällä.

 

Majavien viikko 38

Viikon alku alkoi mainiosti.

Maanantaina meillä oli jumpassa banaanihippaa, popcorn-leikkiä, tasapainoleikkejä, liikuntakorttien tutkimista ja toistimme kuvien esittämiä asentoja.

Tiistaina Imbin kielikerhossa 5-vuotiaat käsittelivät perhe -sanastoa. Esimerkiksi meidän äiti on myös aikuinen, nainen ja jonkun tytär. lapset pelasivat myös ¨kenen tavarat¨ -peliä ja etsivät perheenjäsenille kuuluvia tavaroita. Vidakkohuonekin otettiin käyttöön.

4-vuotiaat ksittelivät vaatteita, Lauloimme ¨puetaan¨ -laulua kielinupusta. Katsoimme kirjasta samanlaisia ja erinäköisiä vaatteita, sekä pelasimme vaatteet -muistipeliä.

Keskiviikkona luimme kirjastosta lainattua kirjaa ¨Dinot rakennuspuuhissa¨, jossa seikkailivat 10 dinosaurusta. Lauloimme kielinupusta ¨lasketaan¨, laskimme sormeja ja varpaita.

Torstaina pupuilla oli vapaa leikkipäivä. tiikereillä ja osalla dinoista oli lauluhetki. Lauluhetkellä laulettiin mm. viisi pientä sammakkoa, pupu- ja orava lauluja, viikonpäivät sekä pikku jänö nukkuu.

Perjantaina tiikereillä oli aiheena tiikeri. Luimme kirjan tiikerin emosta ja hänen pennuista. Kskustelimme missä tiikerit asustellee ja lauloimme Mimmien ¨Tiikeri¨ -laulun, väritimme tiikeri ja pentu monisteita. Dinot ja puputovat laulaneet lauluhetkellä tutut lasten laulut, kuten leijonan metsästys, bussilaulu jne.

Terveisin Majavat 🙂

Majavissa viikolla 38 (20.9. – 24.9.21)

Tällä viikolla Majavissa jumppasimme salissa jumppakorttien tutkimalla ja toistamalla.

Luimme kirjoja mm. Dinot rakennuspuuhissa.

Lauloimme erilaisia lauluja kuten Viisi pientä sammakkoa ja Pikku jänö nukkuu…

Ja tietenkin leikimme yhdessä kavereiden kanssa…

 

Majavien viikko 36 (6.9.-10.9.21)

Tällä viikolla maanantaina jumppasalissa oli rakennettu jumpparata. Jokainen ryhmä pääsi osallistumaan omien kykyjen mukaan.

Tiikerit ja Dinot kävivät metsäretkellä. Löysimme ja maistoimme puolukoita ja mustikoita. Pääsimme laivakiville kyytiin.

Dinot saivat dinosaurus-askartelut valmiiksi.

Pikkuiset Puput pääsivät maalaushommiin.

Tiikerit askartelivat sateenkaaria.

Majavien viikko 30.8. -3.9.

Tällä viikolla salissa Dinot pelasivat hännänryöstöä, X-hippaa ja palloa. Tiigerit heittivät häntäpalloa ja harjoittelivat perustaittoja kuten hyppiminen, kieriminen, kuperkeikka jne.

Keskiviikkona Dinojen kanssa katsoimme kirjaa, jossa oli seikkailemassa dinosaurukset ja lohikäärmeet. Sen jälkeen Dinot värittivät dinosauruskuvia.

Pupu-ryhmä leikii eläimillä, lauloi muutamaa laulua ” Pikkuiset kultakalat” ja ”Pikku jänö nukkuu”.

Dinot ja puput lauloivat yhdessä toivelauluja: Leijonan metsästys, Bussi-laulua, Hämähäkki-laulu, Pupu ja orava-laulua jne.  Lauluhetken jälkeen leikkimme sisällä kavereiden kanssa.

Tiigeri-ryhmä askarteli tiigeria.

Majavien viikko 23.8-27.8.21

Maanantaina jumppasimme salissa. Ohjelmassa oli leikit, tutustuminen välineisiin ja muuten vapaa leikkia.

Tällä viikolla tutkimme metsämarjoja eri keinoilla: Dino ryhmässä teimme nimi-kylttejä pihjamarjoista,

Tiikeri ryhmä maalasi puolukka- ja mustikkaoksia.

Ryhmän pikkuset Puput harjoittelivat saksien käyttöä ja askarttelivat ihania pupuja.

Myös ahkerasti leikimme sekä sisällä että ulkona

 

Majavien elokuun alku.

Hyvät Majavien ryhmän vanhemmat!

Olemme aloittaneet syksyn toimintakauden iloisin mielin. Ensimmäiset viikot menivät tutustumalla ryhmään lapsiin ja aikuisiin ja ryhmän leikkiympäristöön.

Majavissa toimimme kolmessa pienryhmässä, joista ensimmäinen ryhmä on keksinyt itselleen nimen. Heistä tuli Tiikerit-ryhmä.

Tällä viikolla kävimme metsäretkellä. Löysimme sieltä mustikkaa, puolukkaa ja pihlajamarjoja. Mustikkaa maistui kaikille.

Yksi pienryhmistä pääsii tutkimaan ja maalaamaan mustikan oksan

Samaan aikaan Tiikerit tutkivat mitä löytyy kasvoltaan, piirsivät omat kasvokuvat ja koristelivat niitä.

Majavien viikko 24.5 – 28.5.21

Maanantaina lapset pääsivät jumppamaan jumpparadalla.

Nalle-kerhossa kerrattiin sanoja kuvakorteista ja väritettiin kuvia ohjeen mukaan.

Viimeisessä 5-vuotiaiden kielikerhossa lapset saivat todistuksen muistoksi.

 

Perjantaina kävimme metsäretkellä, jolloin lauloimme, söimme pientä evästä ja leikimme luonnossa.

Toivottamme kaikille Majava-perheille oikein hyvää ja aurinkoista kesälomaa!

Majavien viikko 17.5. – 21.5.21

Maanantaina jumpassa leikimme mustekala-leikkiä ja keksimme erilaista tekemistä hernepussin kanssa.

Nalle -kerhossa harjoittelimme lukumääriä pyykkipoikien  ja lego-palikoiden avulla.

Keskiviikkona oli teatteriesitys ”Siili Suhinan kevät” takapihalla

 

Loppuviikolla askartelimme keväisiä kukkia ja perhoisia

sekä kylvimme porkkanan ja salaatin siemeniä ulos kasvulavalle.

Majavien viikko 10.5. – 14.5.21

Maanantaina jumppasimme salissa ilmapallon kanssa. Alkuleikkinä oli hännänryöstö-leikki.

Kielikerhoissa opettelimme vastakohdat erilaisten pelien avulla.

Lapset värittivät värityskuvaa ja tekivät halutessa kortin Eid -juhlan kunniaksi.

Perjantaina oli Majavien pyöräilypäivä, jolloin poljimme asfalttipihalla rataa pitkin.

 

Majavien viikko 3.5. -7.5.21

Tällä viikolla jumppasalissa lapset seikkailivat Leijoina mä metsästän – seikkailuradalla, jossa kohteina oli vihreä ruohikko, silta, suo ja vuori.

Nalle-kerhossa teemana oli vastakohdat.

Saimme äitienpäivän yllätykset valmiiksi.

Perjantaina Majava-ryhmän aikuiset esittivät kotiteatteria, joka kertoi äidistä ja Sanna-tytöstä. Teatterin jälkeen lapset innostuivat itse äiti-lapsi rooleista.

 

toivotamme HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE !

Majavien viikko 26.4. – 30.4.21

Maanantai aloitimme jumpparadalla

Tiistaina Nalle-kerhossa lapset leikkivät Kolme karhua ja Kultakutri-tarinan hahmoilla. Osa lapsista lauloi mm. suosikkibändin tahdissa  ”Sutsi, satsa…”

 

Ehdimme aloittaa vappunaamarin askartelua.

Keskiviikkona pääsimme nauttimaan auringon lämmöstä lähimetsässä piknicillä.

Perjantaina juhlimme vappua ensin ulkona saippuakuplia jahdatessa.

Myöhemmin siirryimme saliin katsomaan Pikku kakkosen vappumuskaria ja tanssimaan sekä leikkimään ilmapalloilla.

Majavien viikko19.4.-24.4.21

Maanantai-päivän aloitimme jumppalla .Lapset liikkuivat karhuina musiikkirytmin tahdissa. Myös he leikkivät Kurkki ja sammakko-leikkiä.

Alkuviikolla luimme ”Kultakutri ja kolme karhua”-kirjaa

ja seuraavana päivänä lapset pääsivät  seuraamaan teatteriesitystä kolmesta karhusta.

Loppuviikolla lapset piirsivät ja askartelivat karhuja ja värittivät karhukuvia.

 

Majavien viikko 12.4.-16.4.21

Maanantaina maalauksia jatkettiin jumpan lisäksi.

Nalle-kerhossa katsotiin mitä Roihusten perhe tekee ja rakennettiin legoista torneja mallin mukaan.

Isommat majavat juttelivat satuhahmoista, mikä on totta ja mikä on taru.

Keskiviikkona osa lapsista olivat metsäretkellä, jolloin ihmettelyn aihetta riitti.

Torstaina meillä oli pelipäivä: pelasimme mm. muistipelia, Pelle-noppapelia, äänilottoa, mosaikkia.

Perjantaina osa lapsista rakensivat palikoista, ajelivat mopoilla, hyppäsivät ruutuhyppelymattoa.

 

 

 

Majavien viikko 6.4. – 9.4.21

Tällä viikolla Nalle-kerhossa harjoiteltiin paikka-sanoja nukkekotileikin avulla

Isommat Majava-lapset mm. pelasivat Clownin peliä.

Osa lapsista sai maalata ja

osa muovaili paperimassasta ja osa sekoitti taikataikinan muovailua varten.

 

Leikimme ulkona ja sisällä, ryhmässä ja salissa.

Majavien viikko 29.3. -1.4.2021

Maanantaina jumpassa oli häntäpallon heitämistä. Sen lisäksi harjoittelimme salibandyn alkeita.

 

Tiistaina meillä oli munajahti-aamu. Lapset etsivät kadonneet eriväriset munat. Viimeisessä heitä odotti yllätys, munasta kuoriutuivat pienet tiput. Tanssimme myös hauskaa Tiputanssia.

 

Viime viikolla koristelimme kukkapurkkeja, joihin laitoimme multaa ja ohran/rairuohon siemeniä.  Tällä viikolla askarttelimme  purkeihin tipu-koristetta.

Hyvää pääsiäisviikonloppua kaikille!