Maaliskuun kuulumisia Virgonkentän leikkipuistosta

Puistossamme on tällä hetkellä viisi 1,5-5-vuotiasta iloista vesseliä.

Lisää lapsia mahtuu mukaan osan lapsista lähdettyä päiväkotiin ym. vuoden vaihteessa.

Viikko-ohjelmaamme kuuluu musiikkia, liikuntaa, satuja ja loruja, käden taitoja ja vapaata leikkiä. Maaliskuun alussa saimme puuhata vielä talvisia leikkejä. Puistossamme on suuri mäki, jossa pulkkailimme niin kauan kuin lunta  riitti. Teimme lumesta mm. kakkuja ja lumilyhtyjä.

Koska piirtäminen ei kelien vuoksi ollut mahdollista ulkona paperille, harjoittelimme kädentaitoja väriliitujen kanssa liitutaululle.

Kuuntelimme musiikkia, lauloimme ja soitimme mankkarin tahdittamana. Kestosuosikki Fröbelin palikoiden Leijonan metsästys leikkien, oli toiveiden etupäässä.

Liikumme puistossa paljon päivittäin, mutta jäinen kenttä aiheutti jonkin verran haasteita nyt maaliskuussa. Siksi teimme temppuratoja, tasapainottelimme ja pallottelimme.

Loruttelimme lorupussin kanssa sekä luimme mm. Muumisatuja. Opettelimme lorun aurinko, aurinko lettuja paistaa. Kuuntelimme lintujen viserrystä linnunlauluja sisältävän äänikirjan myötä. 

Maaliskuun loppupuolella askartelimme palmusunnuntaiksi virpomisoksia. Isommat liimasivat sulkia ja rypistettyjä silkkipapereita itse, kun taas ihan pienimmät tarvitsivat vähän apua.

Lumien alkaessa sulaa, vesileikit olivat suosikkeja. Keräsimme rännistä vettä ja vesimaalasimme pensseleillä. Tutustuimme kevään merkkeihin. Lumen sulamiseen, räystäiden tippumiseen, kasvien esim. palmujen kukkimiseen ja lintujen lauluun.

Jääpaloista muodostettu aurinkokunta. Isoin on aurinko, sitten järjestyksessä planeetat. Männynoksat esittävät Saturnuksen renkaita.

Hyvää kevään jatkoa toivoo puiston väki!