Konsultaatio

Sjukhusskolan Kiinamyllyn koulu erbjuder handledning och konsultation inom Egentliga Finlands välfärdsområde. Konsultations- och handledningstjänster tillhandahålls barn och unga i den grundläggande utbildningen som omfattas av specialiserad sjukvård. Konsultationsbegäran kan göras av vårdgivaren, skolan eller socialväsendet. Kontakten kan också komma från vårdnadshavaren. Man ska alltid ha tillstånd till konsultation som getts av barnets eller den unga personens vårdnadshavare.
Handlednings- och konsultationsarbetet ingår i tjänsterna vid sjukhusskolan Kiinamyllyn koulu. Av kommunerna utanför Åbo tas det betalt för arbetstagarens resekostnader.
Målet med handlednings- och konsultationsarbetet är att stödja elevens skolgång och att från fall till fall hitta stödformer som passar situationen i samarbete med elevens nätverk.

\"\"

Ansökan om en elevplats inom öppenvården sker genom konsultation.
Konsultativt bakgrundsarbete och en kartläggning av situationen betyder kontakt med aktörer runt eleven (föräldrar, skola, vård, socialväsendet och dylikt.)

Det konsultativa arbetet innebär en mångsidig och omfattande granskning av elevens situation och sökande efter alternativa verksamhetsmodeller samt ökad förståelse i elevens angelägenheter. Arbetsformerna omfattar skolbesök, möten mellan elev och familj, möten mellan sektorsövergripande expertgrupper (MAR-möten) och nätverk.

Konsultationsförfrågningar via e-post:

Lågstadie: Minna Ahlbäck
Högstadie: Tarja Kallio
Nepsy: Pälvi Holma-Kirstilä

e-post: fornamn.efternamn@edu.turku.fi