Lasten omia supersankareita

Ennen oman hahmon valmistamista Karhut harjoittelivat ompelemista valitsemiensa ompelukuvien avulla.

Ohjeet ompelukuvaan: ”siin pisteltiin, laitettiin lanka neulaan, siin piti vetää noi jutut kahdesti siinä et sai kiinnitettyä ja sit sen sai värittää”.

Karhujen ompeluohjeet oman pehmolelun valmistamiseen:

”Hän piirtää sitä hahmoa tuohon kankaalle…

…ja leikkaa sen sitten. Ja niitä piti tehdä kahdet.

Sit ommeltiin…

…ja täytettiin. Ommeltiin niin että jätettiin täyttöaukko ja tökittiin kynän tylpällä päällä sisään se vanu.”

Viimeistelimme hahmot yksityiskohdilla. ”Siihen voi liimata erilaisia juttuja mutta liima irtoaa helposti.”

Kuvassa harjoitellaan nyörin tekemistä. Hahmot viimeisteltiin erilaisilla yksityiskohdilla: ”Sille voi tehdä hiuksii. Ne laitettiin niin että eka neulaan eka toinen pää siihen ja sitten se laitetaan siitä ompeleen kohdalta varovasti toiselle puolelle ja otetaan siitä toisesta narun päästä kiinni et se koko naru ei tuu sinne toiselle puolelle ja sitten se solmitaan kahdesti se hius siitä päältä. Sit napit on sen silmät.”

Kuvassa valmiita supersankaripehmoleluja. Osa Karhuista viimeistelee vielä töitään.

Lisäksi Karhut saduttivat ja askartelivat isänpäiväkortin ”jos isäni olisi supersankari” -teemalla yhdessä varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijamme kanssa. Karhujen superkortit ilahduttivat myös superisoisiä, superystäviä ja supersukulaisia.

”Sai eka semmosen mustan alustan sen pahvialustan ja sille voi liimata ja laittaa sen superisin. Sit sai käyttää kimalleliimaa eli glitteriliimaa.”

Pe 23.11. vietimme supersankariprojektin päätösjuhlaa eli naamiaisia, sillä rohkeuspastillikulho oli tullut täyteen. Naamiaisissa erilaiset superhahmot harjoittelivat tutkimuksen tekemisen perustaitoja, kuten vertailua ja luokittelua. Mukana oli myös erilaisia tehtäviä tietokoneilla ja tableteilla sekä sanaharjoituksia. Tehtävien jälkeen askartelimme kolikoita, joilla sai ”ostaa” kioskista mehua ja poppareita. Tanssimme myös lasten toivelaulujen tahdissa.