Lasten omia supersankareita

Suunnittelimme ja piirsimme lasten kanssa omat supersankarihahmot. Harjoittelimme myös tableteilla kameran käyttöä ja kuvan muokkausta ottamalla ja muokkaamalla kuvia omista hahmoista. Aloitamme pian käsityöprojektin, jossa jokainen lapsi ompelee omasta hahmostaan pehmolelun. Oma supersankari esimerkiksi rohkaisee ja tuo turvaa, kun pelottaa, lohduttaa, kun surettaa, rauhoittaa, kun kiukuttaa ja kannustaa, kun harjoittelee uutta asiaa. Tässä kuvia lasten supersankareista:

Supernalle osaa lentää, pelata pädillä ja pyytää kauniisti anteeksi. Supernalle ei pelkää mitään.

Auringonloiste osaa puolustaa ja auttaa toisia. Se tykkää kasvattaa kukkia. Auringonloiste kannustaa, kun harjoittelee voltteja, uimista ja sukeltamista. Se auttaa, jos pelkää esim. korkeita paikkoja, pimeää ja haita.

Pelonkarkoittaja on hyvä kiipeämään ja noudattamaan ohjeita. Sillä on hyvä hajuaisti mutta vähän huono kuulo. Pelonkarkoittaja kannustaa, kun opettelee volttia ja tuo turvaa, kun on yksin.

Vesiorava osaa lentää ja taikoa vettä, vedestä jotain muuta, esim. kristalleja. Se on taitava piirtämään. Vesiorava harjoittelee taivaalla pyörimistä. Se kannustaa, kun opettelee kärrynpyörää ja tuo turvaa, kun on pimeää.

Avarninjar on taitava piirtämään ja osaa pelata vaikeitakin pelejä. Se kannustaa, kun harjoittelee kirjaimia ja tuo turvaa, kun pelkää koiria.

Superkarhu on taitava kiipeilemään ja reilu kaveri.

Kyplok on voimakas ja osaa puristaa. Kyplok rakentaa mielellään majoja ja on hyvä keksimään leikkejä. Kyplok auttaa ja osaa syödä pöytätapoja noudattaen. Kyplok tarvitsee vielä lisää voimaa. Se kannustaa, kun opettelee istumaan tuolilla keikkumatta. Se rauhoittaa ja auttaa laskemaan kolmeen, kun hermostuu.

Jääninja osaa lentää. Sillä on mekkovoima. Jos sen mekon pukee päälle se muuttuu tytöksi. Jääninja kannustaa, kun harjoittelee lukemista ja kirjoittamista.

Jos joillakin on tylsää, niin Temppukatti tekee kaikkia temppuja, ettei enää oo tylsää. Se kannustaa, kun harjoittelee kärrynpyörän ja tuo turvaa yöllä, kun hiippailee isin ja äitin sänkyyn, kun on pimeetä.

Batman osaa taistella. Se osaa lentää nopeemmin ku tuuli ja linnut. Se osaa kaikkee.

Piikkihyvis on hyvä auttamaan. Se auttaa ihmisiä rauhassa, mut sillee, et ne pelastuu kuitenki. Se ei hätiköi. Jos se hätiköi, sillä saattaa mennä sekasi hommat ja sit ne ihmiset ei pelastu. Piikkihyvis ei pelkää mitään. Pelko riippuu siitä asiasta, mikä se on. Jos on suojavarusteet ja taistelee rauhassa ja on pieni pahis ni se on hyvä. Jos pahis niin taistelee rajusti mut ei niin rajusti, et asiat menee sekasin, eli ei saa taistella niin rajusti. Piikkihyvis kannustaa, jos haluaa kasvaa nopeammin.

Lukeva Karhu pitää huolta pienemmistä ja on hyvä pelastamaan ja vahtimaan, erityisesti pieniä. Lukeva Karhu kannustaa, kun harjoittelee jalkapallon pelaamista ja tehtävien tekemistä. Se tuo turvaa, kun pelkää kummituksia ja pimeää.

Kattihirviö.

Super-Hanna pysyy värittäessään viivojen sisällä. Se on tarkka, huolellinen ja keskittyy. Super-Hanna on hyvä tekemään eskaritehtäviä ja auttaa toisia, vaikka äitiä. Super-Hanna kannustaa, kun harjoittelee läksyjen tekoa ja koulussa olemista. Super-Hanna ei itse pelkää mitään, mutta tuo turvaa, kun pelkää kummituksia ja yksin olemista.

Tutu osaa lentää ja on taitava auttamaan, askartelemaan ja piirtämään. Tutu kannustaa, kun opettelee suomen kieltä ja tuo turvaa, kun pelkää dinosauruksia.

Supermies osaa lentää ja pelastaa kaikkia, myös eläimiä. Se on hyvä potkulautailussa. Supermies harjoittelee vielä pelastamista, jotta hänestä tulisi entistä taitavampi. Supermies tuo turvaa, kun pelkää pimeää tai yksin olemista.

Valoponista tulee valoa. Se osaa uida ja pelata jalkapalloa. Valoponi tuo turvaa, kun pelkää pimeää.

Supermegamekaanikkoninja osaa taistella. Se ei osaa vielä uida eikä halua tippua veteen. Se ei pidä haukkumisesta ja nimittelystä.

Voimaeläin Manu-koiralla on hyppyvoima. Se osaa tehdä kuperkeikan ja seistä käsillä. Se osaa tehdä tempun, josta tulee hepulikohtaus. Manu itse harjoittelee syömistä ja kannustaa, kun harjoittelee jalkapalloa ja tennistä. Manu itse pelkää leuluja mutta tuo turvaa, kun pelkää hämähäkkejä. Manun ystävä Superhamsteri osaa kiipeillä verkossa ja mennä semmosesta juoksupyörän paikasta. Se on taitava hyppimään ja keksimään leikkejä.

Taskulamppukissalla tulee laaseria kynsistä. Se uskaltaa mennä yöllä hakemaan keksiä, sillä se ei pelkää pimeää. Taskulamppukissa on hyvä tekemään kärrynpyöriä, ja jos jokin asia menee pieleen, hän yrittää tehdä uudestaan. Taskulamppukissa pelkää kissavihollisia ja niiden teräviä kynsiä. Taskulamppukissa haluaa oppia lentämään. Taskulamppukissa tuo turvaa, kun pelkää hämähäkkejä ja korkeita paikkoja.

Prinsessapöllö osaa kiipeillä. Se pitää jätskeistä ja karkeista. Prinsessapöllö harjoittelee lentämistä ja kannustaa, kun harjoittelee ajamaan kaksipyöräistä pyörää ja uimista.