Myssykasperit

Syyskuulumisia

MyssyKaspereissa syksy ja esiopetusvuosi ovat käynnistyneet touhukkaana. Eskaritoiminta aloitettiin ryhmäyttävillä leikeillä ja kaveritaitoihin sekä ryhmähenkeen tulemmekkin keskittymään erityisesti koko toimintavuoden aikana! 🥰 Leikkipäivinä mm. leikkikavereita vaihdellaan arpomalla itselle kaveri, näin kaikki lapset pääsevät tutustumaan toisiinsa ja kaikkien kanssa opitaan leikkimään ja toimimaan.

kuvassa lasten nimiä seinällä itse askarteluna.
kuvassa lapsen nimiä seinällä askarteluina.
kuvassa lasten nimiä laudalla nauloilla vasaroituna.
kuvassa lapsen nimiä puulaudassa nauloilla tehtynä.

Erityisesti tänä syksynä Myssyt ovat harjoitelleet oman nimen kirjoittamista erilaisin askarteluin, muovikirjaimia järjestellen sekä kirjoittaen. Tärkeä tavoite vuodelle onkin, että jokainen eskari oppisi kirjoittamaan oman nimen!

Seikkailujen eskari -tarinat ovat vieneet eskarihetkiä eteenpäin. Olemme jo ehtineet tutustua A, I ja N -kirjaimiin. Näitä olemme harjoitelleet muodostamalla mm. kehosta, muovailuvahasta, hiekasta, kävyistä, kepeistä, kirjoittamalla ja värittämällä kirjaimia. Jokaisesta kirjaimesta tehdään omanlainen askartelunsa mitkä kootaan keväällä lapsen omaksi aapiseksi. Samoilla menetelmillä olemme harjoitelleet myös tunnistamaan ja tekemään numeroita 0-7. Numeromerkin lisäksi on harjoiteltu numeromerkin ja lukumäärän välistä yhteyttä.

Muovailuvahasta muotoillut numerot 0, 1 ja 2. Laatikossa olevaan hiekkaan piirretty sormella Z kirjain. LAPSI ASKARTELEE LANGASTA SAKSIA APUNA KÄYTTÄEN NUMEROITA.

Lähtökohtaisesti joka viikko Myssy Kasperit pääsevät oppimaan metsään.

Metsään rakennettu pieni maja heinistä ja lehdistä.

Lapset rakentavat metsässä majaa.
kuvassa lapsia metsässä majaa rakentamassa.

Metsä on toiminut hyvänä ympäristönä harjoitella laskemista ja numeroiden muodostusta. Siellä olemme myös taiteilleet omia taideteoksia luonnonmateriaaleista, etsineet syksyn värejä värisuunnistuksen avulla ja valokuvanneet syksyn merkkejä. Olemme käyneet kaikkien rakastamalla eväsretkellä, tehneet pesiä syksyä varten eläimille ja leikkineet metsässä mm. majojen rakennus on ollut monien mieleen!

Kuvassa valkoiselle paperille tehty kasvot, hiukset heinistä ja silmät lehdistä, suu oksasta. kuvassa valkoiselle paperille piirretty auto joka on koottu täyteen puun lehtiä. Renkaat kävyistä.

Lauluissa (mm. kuukaudet, kuukausilaulu, viikonpäivät, syksy tulla saa) on harjoiteltu viikonpäivien, kuukausien sekä vuodenaikojen nimiä sekä järjestystä.

Jumpassa olemme harjoitelleet pallon kuljetusta käsillä ja jaloilla, syöttelyä, heittelyä, maalin tekoa ja maalin puollustusta. Ulkokentällä pääsimmepä jo pelaamaan koko ryhmän kesken jalkapalloa. Tämä on hyvä keino kasvattaa ryhmään myös me-henkeä! 🌞🌞🌞

Syksy 20

Syksy on alkanut kivasti ryhmässä uusiin kavereihin ja aikuisiin tutustuen.

Kirjaimiakin olemme jo aloittaneet harjoittelemaan.

Metsäretkellä rakennettiin eläimille koteja. Niihin pääsivät asumaan niin pienet muurahaiset kuin isot jäniksetkin.

———————————————————

KESÄ20

TOUKOKUU ON PÄÄTTYNYT JA SITEN MYÖS ESIKOULU!

LÄHETIMME KOULUUN JA KESÄLOMILLE MONTA ESKARILAISTA ERILAISEN KEVÄÄN JÄLKEEN HAIKEIN MIELIN, ONNEA JA TSEMPPIÄ TULEVALLE KOULUTIELLE!

KESÄKUUSSA PÄIVÄKODISSA VIELÄ TOUHUTAAN, ULKOILLAAN, RETKEILLÄÄN JA PUUHASTELLAAN MITÄ MILLOINKIN. TOIVOTTAVASTI AURINKO PAISTAA, LAITA SIIS AURINKOVOIDETTA JA OTA VESIPULLO JO MUKAAN.

Hei kaikki perheet!

Tällä hetkellä kun monet lapset ovat kotona perheensä kanssa ,toivomme että vietätte aikaa yhdessä. Pelaatte lautapelejä, askartelette,laitatte ruokaa ja ulkoilette yhdessä.

Esikoulutehtäviä löytyy wilmasta ja voitte hakea niitä myös päiväkodista.

Hyviä esikouluikäisen peli ja tehtäväsovelluksia löytyy myös Pikku kakkoselta, YLE areenasta, Lukulumosta, Mollasta tai vaikkapa Moka Mera Lingue-sovelluksista.

Pidetään huolta toisistamme.

Nähdään taas!

HELMIKUUN TOUHUJA

Helmikuun lopulla vietettiin Kalevalan päivää ja eskarit pääsivät soittamaan kannelta josta innostuneena askarreltiin kukin oma kannel.

 

SYKSY 2019

Syksyn eskaripuuhat on vihdoin saatu käyntiin! Myssyjen alkusyksy on näyttänyt tältä:

Vesivärimaalausta

Kuva- sekä kirjainarvoituksia älytaulua apuna käyttäen
Leikkipäivänä arvotaan leikkikaverit ja lapset saavat keskenään valita leikin. Näin tutustaan toisiin vielä enemmän ja saadaan kivaa vaihtelua leikkikavereihin. 🙂

———————————————————————————–

MYSSY-KASPEREIDEN KEVÄTPUUHAA 2019

Keväällä ollaan oltu paljon metsäretkillä. 🙂
Uimakoulussa oli huippukivaa!

 

Majaleikit ovat olleet isossa suosiossa.
Runomaatilla. 🙂
Nassikkapainia.

———————————————————————————-

MYSSY-KASPEREIDEN TALVIPUUHAA 2019

Ollaan oltu metsäretkeilemässä…

ja laskemassa liukurilla mäkeä…

sekä luistelemassa! 🙂

———————————————

MYSSYKASPEREIDEN SYKSYÄ 2018

MEILLÄ LÄHTEE LAPSILTA HAMPAITA!!! Niitä kerätään yhteiseen tauluun ja lasketaan saldoja viikottain….

 

Ruokahuoneen kattoon on ilmestynyt jotain……..

Sydänkerhossa olemme keränneet hyvän mielen sydämiä ja kun taulu tuli täyteen, pidettiin Sydänjuhlat. Lapset toivoivat pyjamapäivää ja elokuvaa, sehän järjestettiin, ja vähän herkkuja.

 

Avaruusprojektin alkua…..

 

 

______________________________________________________________

KEVÄT2018

 

 

MYSSY-KASPERIEN ESIKOULUVUOSI SAATIIN ONNELLISESTI PÄÄTÖKSEEN. KEVÄTJUHLISSA LEIKITTIIN JA LAULETTIIN VUODEN AIKANA ESILLE NOUSSEITA LEMPILAULUJA. ESIOPETUS-TODISTUKSET JAETTIIN HAIKEIN MIELIN.

NYT ON AIKA SIIRTYÄ KESÄLAITUMILLE, NAUTTIA LOMASTA JA AURINGOSTA, KUN SEN AIKA KOITTAA.

LENNÄ LENNÄ LEPPÄKERTTU………

 

 

Ennen pääsiäistä aloitimme uuden projektin jonka nimi on Unelmien Lelu. Lapset työstävät projektia ensin piirtämällä unelmiensa lelun,sitten lähdimme metsäretkelle ja keräsimme materiaalia lelun prototyyppiin.

 

 

Myssykaspereissa ollaan askarreltu pääsiäispuput ja pääsiäisruohopurkitkin ovat jo ruohon istutusta odottamassa.

TERVETULOA VUOTEEN 2018. ESIKOULUSSA TAPAHTUU TÄNÄKIN KEVÄÄNÄ PALJON KAIKENLAISTA UUTTA OPPIMISTA JA KOULUUN LÄHTÖÖN LIITTYVÄÄ JÄNNITTÄVÄÄ JA MIELENKIINTOISTA ASIAA.

 

 

 

Myssy-Kaspereiden syksy on alkaneen eskarin myötä ollut kiireinen ja puuhaa on riittänyt. Alkusyksystä retkeilimme paljon ja kävimme mm. Katariinanlaaksossa ihastelemassa vehreää luontoa ja alkavan syksyn merkkejä.

Toiminnallinen eskari on pyörähtänyt myös mukavasti käyntiin. Olemme tehneet pienryhmätehtävien parissa mm. kirjaimia ja numeroita.

Eri päiväkotien eskarit pelaavat myös jalkapalloa Karusellisarjassa, toisiaan vastaan. Näitä otteluita olemme pelanneet syksyn aikana kaksi, joista toisen voitimme ja toisen pelasimme tasan.

 

 

 

 

 

 

Kevät oli täynnä puuhaaa.

Kävimme tutustumassa kouluun.

Leivoimme, huovutimme, askartelimme ,retkeilimme, harjoittelimme parkouria ,vietimme sydänjuhlia ja samalla eskarin päättäjäisiä.

Tammikuussa pääsimme pulkkamäkeen ja luistelemaan.

 

Helmikuussa polskimme uimakoulussa.

Hei vain Myssyistä! Lokakuun alku ollut kylmä mutta meillä meininki eskarilaisten kanssa ollut hyvin energistä ja lämmintä. Metsäretkillä ovat eväät maistuneet ja syksyn merkkejä ollaan edelleen ihasteltu sekä ulkona että sisällä. Eskaritehtävissä olemme tutustuneet kirjaimiin, äänteisiin ja matematiikan maailmaan pistetyöskentelyn keinoin. Tanssittukin ollaan ja pelailtu yhdessä koululaisten kanssa. Tästä on hyvä jatkaa yhä pimeneviin iltoihin ja kylmeneviin päiviin!

img_8374
Pitkospuita pitkin lintutornille ihastelemaan syksyn merkkejä.

 

img_5355
Kirjainten harjoittelua muovailuvahan avulla.
img_8366
Auringonlaskua ja muuttolintuja.
img_8353
Yhteiset pelihetket koululaisten kanssa.
img_5836
Missä tunnemme erilaisia tunteita kehossamme?
img_8312
Showdance!
img_5564
Metsäretkellä Otto-hiiri Raumalta sai kodin lasten ansiosta.

Eskarilaisten pistetyöskentelyä: lukumääriin tutustumista, kirjainbingoa ja iPadilla pelailua:     img_5777 img_5760 img_5585 img_5483 img_5463

HYVÄÄ SYKSYÄ 2016 MYSSY-KASPEREISTA!

Esikouluvuosi startattu käyntiin uuden iloisen lapsiryhmän kanssa! Myssy-Kaspereiden esikouluryhmässä on nyt 20 lasta ja aikuisiakin meitä on ryhmässä paikalla neljä: kaksi opettajaa, yksi hoitaja ja avustaja. Elokuun loppu meni toisiimme tutustuessa sekä opetellessa ryhmän sääntöjä ja toimintatapoja. Syyskuussa olemmekin sitten päässeet leikkimään, askartelemaan ja oppimaan sadonkorjuu-teeman parissa. Olemme muun muassa käyneet metsässä ja Turun kauppatorilla tutustumassa syksyn satoon.

img_0031
Syksyn ja kesän satoa torilla: eskarilaiset saivat maistiaisiakin.   img_0033
Ruokasieniä.
Ruokasieniä.
img_8138
Sieniretken paras osuus: eväät!
img_8216
Toriretkellä päästiin ostamaan myös joitakin herkkuja!

Aika juhlia kulunutta esikouluvuotta ja palkita lapset syksyn ja kevään uurastuksesta todistuksin ja kukkasin.

”Syksyllä kun toisemme tavatiin

yhteiset säännöt heti sovittiin.

Nopeasti kasvoi taitojen reppu,

yhdessä oppi jokainen heppu.

Ystäviä hyviä meistä tuli,

hymyyn suut kaikki suli.

Muistoja kauniita saamme mukana kantaa,

ne voimaa tulevina päivinä antaa!”

Hyvää kesää ja onnea koulutielle Myssy-Kasperit!

Koivunoksia ja aakkosia.
Koivunoksia ja aakkosia.
Esikoululaisten todistukset ja kortit kielojen kera.
Esikoululaisten todistukset ja kortit kielojen kera.

Toukokuussa pelasimme jalkapallopelin Muksulanmäen eskareita vastaan, askartelimme äidille lahjaksi rintakorun, kävimme retkellä Katariinanlaaksossa sekä osallistuimme koko alueen eskareiden yhteiseen piknikkiin.IMG_7699IMG_7821IMG_7677IMG_7669        Huhtikuussa näimme 112 esityksen ja Retkeilimme perjantaiseen tapaan  lähimetsässä.IMG_7579IMG_7504 Maaliskuussa vietimme sydänjuhlija , kävimme hiihtoretkellä sekä jumppasimme        Uuno-pokalin innoittamana.

 

IMG_7494

Maaliskuussa vietimme sydänjuhlia ja

IMG_7440

Helmikuussa olimme uimakoulussa ja jokaviikoiseen tapaan perjantain metsäretkellä.

IMG_7156IMG_7353

Tammikuussa kävimme luistelemassa ja pulkkamäessä.                       IMG_7200IMG_7193IMG_7161