Kurssin jälkeisiä tunnelmia

Kurssista jäi kaiken kaikkiaan hyvä mieli ja paljon pohdittavaa tuotavaksi koti-Suomeen. Saimme myös uusia ideoita leikkeihin ja oppilaiden kohtaamisiin. Kurssi oli suunniteltu tasapainoiseksi koulutuksen ja vapaa-ajan suhteen. Kurssipäivät olivat sopivanpituisia, toiset päivät olivat pidempiä ja toiset lyhyempiä, jolloin vapaa-aikakin jaksottui mukavasti. Tosin matkat kurssipaikoille veivät melko paljon aikaa suhteessa paikalla vietettyyn aikaan eikä kurssipaikkoihin ehtinyt tutustua kovinkaan syvällisesti. Parasta oli, että maanantai-iltapäivää ja perjantaita lukuun ottamatta toiminta oli ulkona.

Kurssivetäjät olivat perehtyneitä aiheisiinsa ja innostuneita asiastaan. Välillä kuitenkin vähempi puhe ja vähemmän luennoiva tyyli olisi toiminut paremmin. Meitä ryhmäläisiä osallistettiin varsin vähän keskusteluihin. Useampikin ryhmäläinen olisi toivonut enemmän keskustelua ryhmän kesken.

Vapaa-ajalla Kyproksella on paljon tekemistä. Nikosia kaupunkina ei ole kovinkaan kaunis, mutta sielläkin sai aikansa hyvin kulumaan. Varsinkin vierailu turkkilaisella puolella on suosittelun arvoinen. Kävimme esim. dervissimunkin tanssiesityksessä sekä basaarissa. Jos aikaa on enemmän, kannattaa suunnata Larnakaan, jossa on kivoja ravintoloita ja tietysti ranta. Myös Kakopetria ja Agia Napa olivat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Ruoka oli erittäin hyvää ja sitä olikin tarjolla runsaasti. Kissojen ystäville Kyproksella on paljon nähtävää, joka nurkan takaa löytyi uusi ja erikoisen värinen kissa.

Turkkilaista basaaria.