Day 5: Kurssin päätös

Kurssin viimeinen päivä oli vain parin tunnin mittainen, ja alkoi tavallista myöhemmin. Saimme siis nukkua aamulla pitkään ja nauttia aamupalasta kaikessa rauhassa.

Lyhyestä kestosta huolimatta ehdimme vielä tänäänkin useampia leikkejä. Jokainen sai läpyskän, jolle kirjoitettiin itseä kuvaava vahvuussana tai sellainen, jollaiseksi haluaisi tulevan. Sen jälkeen yksi vetäjistä vei oman sanansa yhdelle kurssilaiselle, jonka koki edustavan tätä sanaa. Tämä vei vastaavasti oman sanansa seuraavalle, ja tämä taas jakoi oman sanansa eteenpäin. Kaikki saivat kertoa oman sanansa ja sen avulla tulivat kehuneeksi kurssikaveria sekä vuorostaan saivat kehut kaverilta. Luokassa tämänkaltaisen tehtävän kanssa pitää olla varovainen ja suunnitella tarkkaan, että jokainen saa joltain kehut, eikä kukaan jää ilman.

Otimme myös ryhmäkuvia hassujen rekvisiittojen kanssa. Tarkoitus oli miettiä erilaisia tunnetiloja ja niihin soveltuvia asentoja ja ilmeitä. Otimme neljä erilaista kuvaa: onnellinen, hauska, outo ja vakava. Ennen jokaista kuvaa vaihdettiin paikkoja, joten jokaisessa kuvassa oli eri vieruskaveri ja eri paikka ja asento.

Outo ryhmäkuva.

Neljän kuvan ottamisen jälkeen otettiin uudet neljä kuvaa samassa järjestyksessä. Tällöin oli muistettava oma paikka ja asento. Lopuksi todettiin, että elämässäkin pitää välillä toistaa asioita uudestaan, mutta aina se ei onnistu ihan samalla tavalla ja se on ihan okei.

 

Hiirenhäntäleikki

Kuvien ottamisen jälkeen jokaisen piti valita aiemmista neljästä oma tunnetila. Sitten mentiin piiriin ja vetäjä alkoi pyörittää narun päässä olevaa palloa, jonka yli piti ehtiä hypätä. (Vrt. hiirenhäntäleikki). Naru kuvasi ongelmaa, joka pitää ylittää. Muutaman kierroksen jälkeen myös ne, jotka olivat valinneet tunnetilakseen vakavan, alkoivat nauraa. Näin huomattiin, että leikin avulla voidaan melko helposti muuttaa tunnetila positiiviseksi.

Meidän ryhmä antamassa palautetta kurssista.

 

Lopuksi piirrettiin ryhmittäin palautteet kurssista ja saatiin todistukset. Todistustenjaon yhteydessä vetäjät vielä kehuivat jokaista kurssilaista yksilöllisesti.