Ajankohtaista

MUU MUU MUSTIKKA

Heinäkuussa päästiin nautiskelemaan. Hellekelien ja sateenropinoiden jälkeen oli hyvä retkeillä metsässä, jossa lapset keräsivät ison ämpärillisen mustikoita. Sen jälkeen olikin aika leipoa mustikkapiirakkaa ja se maistuikin herkulliselta sekä lasten että aikuisten suussa.

nam

Lapset laulukeikalla

Päiväkotimme lapset kävivät ilahduttamassa ikäihmisiä läheisen kerrostalon pihalla laulullaan. Kun kuoromme kiipesi korkealle rinteeseen ja kajautti ilmoille sellaisia tuttuja lauluja kuin Revontulitanssi, Sadonkorjuujuhla ja Aakkosmaan tunnuslaulu, parvekkeilla olleet mummut ja papat saivat upean ulkoilmakonsertin. Eräs rouva osallistui lauluun omalla tamburiinillaankin.

 

Palkinnoksi lapset saivat parvekkeilta heitettyjä nameja, jotka herkuteltiin päiväkodilla ruoan päälle. Kiitos ihanalle yleisöllemme, tulemme taatusti uudestaan!

 

 

Uutissii Talinkorventieltä

Talinkorventien päiväkodista lähetetään joka päivä live -lähetystä päiväkodin lasten koteihin. Tässä on linkki uutislinkkiin, joka löytyy Turku.fi sivustolta

http://www.turku.fi/uutinen/2020-03-25_talinkorventien-paivakodin-paivittaiset-etatuokiot-kotona-oleville-lapsille

 

 

LAPSELLA ON OIKEUS ILMAISUUN

VARHAISKASVATUSPÄIVÄN VIETTOA TALINKORVENTIEN PÄIVÄKODISSA

12.3. Vietettiin valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää. Varhaiskasvatuspäivän aiheena oli ” Lapsella on oikeus ilmaisuun.” Talinkorventien päiväkodissa vietettiin Varhaiskasvatuspäivää taidenäyttelyn merkeissä. Aakkosmaahan oli kutsuttu vieraiksi Taoskujan pikkueskarilaisia, jotka tutustuivat myös taidenäyttelyyn.

Iltapäivällä lapset pääsivät tutustumaan taidenäyttelyyn vanhempiensa  ja isovanhempiensa kanssa.

Leppäkerttuja ja mäenlaskua

Hemulit ovat tämän erikoisen talven metsäretkillään kohdanneet lumettomassa luonnossa köpötteleviä leppäkerttuja. Tämä tammikuun puolivälissä pikkupakkasessa kohtaamamme leppis oli virkeä mutta pääsi siitä huolimatta hetkeksi lämmittelemään lasten hellään hoitoon.

Helmikuun alussa saatiin sentään mäenlaskukelikin: parin laskun jälkeen oli vaihdettava mäkeä, kun sammal ja kallio tulivat vastaan. Hauskaa ja vauhdikasta talvitouhua silti!

 

Lastenpäivä

Vanhemmilta tulleen loistavan idean innoittamana päätimme toteuttaa Lastenpäivän Lapsen oikeuksien päivänä.

Edellisellä viikolla perustimme lapsista työryhmän, jonka tehtävänä oli suunnitella päivän, jolloin lapset saavat ottaa ohjat ja tehdä päivästä juuri sellaisen kuin haluavat. Ainoa ”pakollinen” juttu päivässä olivat ruokailut, aamupala, lounas ja välipala.

Suunnittelu sujui nopeasti hyvässä yhteisymmärryksessä ja työryhmä oli tyytyväinen aikaansaannokseensa.

Lastenpäivä aloitettiin yhdeksältä, kun kaikki eskarilaiset olivat tulleet paikalle. Ensimmäisenä ohjelmassa oli Metro-leikki.

Sen jälkeen lapset halusivat ottaa esille tuomansa herkut ja niinpä pystytimme nyyttikestipöydän. Siinä oli herkkuja jos jonkinlaisia: sipsejä, popcornia, suklaata, keksiä, kakkua, karkkia… Siinä herkutellessa vierähtikin pitkä tovi ja taustalla soi toivemusiikkina Marcus ja Martinus.

 

herkkujaVatsat täynnä herkkuja lähdimme ulos Metsäpihalle, jossa leikittiin piiloleikkiä. Kaikki olivat innostuneina mukana ja luonto tarjosi hyvät piilopaikat.

Lounaan jälkeen oli mahdollisuus palata herkkujen ääreen, mutta vain muutamalle ne maistuivat.

Sen sijaan luokkaan tuodut askartelutarvikkeet houkuttelivat kaikkia puuhastelemaan ja lopputuloksena oli monenlaisia taideteoksia, kaikki ihanan persoonallisia.

askarteluaLaiskotteluhetkenkin Viuhdit halusivat pitää. Niinpä he makoilivat valitsemillaan paikoilla, useimmat kaverin vieressä, ja kuuntelivat valitsemaansa musiikkia: joululauluja ja Pariisin kevättä.

Välipalan jälkeen päivän päätti Vettä kengässä-leikki.

Iltapäivällä teimme gallupin Viuhtien keskuudessa ja kyselimme mielipiteitä päivästä. Vastaus oli ”KIVAA” ja parasta oli…yllätys, yllätys…nyyttikestit.

Nimenmuutos

Päiväkotimme nimi on muuttunut Talinkorventien päiväkodiksi. Vanha nimemme Suikkilanseudun päivähoitoyksikkö saattaa vielä näkyä muun muassa tämän sivuston osoitteessa.

Pöytäteatteria Nuuskamuikkusten nukkarinurkassa

 

Syys- ja lokakuussa Nuuskamuikkusten ryhmä suunnitteli ja toteutti yhdessä perinnesatuun liittyvän pöytäteatteriesityksen. Teatteriesitys oli osa koko Talinkorventien päiväkodin yhteistä perinnesatuprojektia, jota toteutetaan tämän toimintakauden aikana.

 

Ja mistä kaikki alkoi? Yhdessä Nuuskamuikkusten lapset ja aikuiset löysivät esitykseen sopivan sadun – Rukkasen. Siihen löytyi päiväkodilta jo valmiit pöytäteatteritarvikkeet. Metsästä löytyi lisäksi paljon sopivia lavasteita: kiviä, oksia, kaarnanpaloja, käpyjä ja lehtiä – teatteriesityshän tapahtui metsäympäristössä. Kartongista ja paperirullan pätkistä lapset askartelivat lisää kuusia, joilla saatiin oikea metsämäinen tunnelma aikaiseksi.

 

Ensin askarreltiin kutsut, jotka toimitettiin muihin päiväkodin ryhmiin, eskareita unohtamatta. Myös suuret rukkaset puuhasteltiin yhdessä koko ryhmän kesken, toinen niistä päätyi lavasteisiin rukkaseksi, johon metsän eläimet piiloutuivat, ja toiseen piiloutui pienet tehtävät, jotka jokaiselle yleisön lapselle annettiin mukaan esityksen jälkeen.

 

Pienryhmissä harjoiteltiin esitystä kahden aikuisen avustuksella. Harjoittelu oli lasten mielestä mukavaa, vaikka ehkä välillä hieman hassua ilman yleisöä. Kaikki esitykset sujuivat kuitenkin aivan mielettömän hienosti – jokainen lapsi muisti tarkalleen omat vuorosanansa ja yleisö kerta kerran jälkeen oli tyytyväinen kuulemaansa ja näkemäänsä. Lapset nauttivat suunnattomasti lopputaputuksista ja tietysti yleisön edessä käytiin vielä kumartamassa ja niiaamassa. Esitykset olivat tukiviitottu, joten lapset saattoivat huomata sieltä jo tuttuja viittomia – esityksen jälkeen niitä saatettiin vielä hieman kerratakin koko porukalla.

 

Projektin lopuksi Nuuskamuikkusten lapset ja aikuiset yhdessä siivosivat lavasteet pois ja saivat nauttia rukkasen mallisesta jäätelökakusta, nam! Yllätyksenä kaikki Nuuskamuikkuslapset pääsivät vielä katsomaan itsekin esityksen ryhmän aikuisten esittämänä, mukavaa niinkin päin.

Osallisuutta

Koemme erittäin tärkeäksi, että te vanhemmat tulette myös kuulluksi toimintaamme suunnitellessa ja arvioidessa. Laitoimme teille kolme kysymystä, joihin halusimme teidän vastauksianne. Vastauksia tulikin kiitettävän paljon ja kiitokseksi saitte kaikkien suomalaisten haluamat ämpärit, jossa oli vielä meidän uusi logomme. Kysymykset olivat:

  1. Miten lasten osallisuutta voidaan lisätä toimintaa suunniteltaessa ja toteutettaessa?
  2. Miten vanhempien osallisuutta voidaan lisätä?
  3. Miten haluaisitte, että lapset huomioitaisiin haku ja lähtö tilanteissa ja mitä asioita näissä tilanteissa pitäisi huomioida?         Katso vastaukset linkistä
    logo

    osallisuus

Nipsut jäällä

Nipsut aloittivat luistelukauden jo syyskuussa

Pakkasimme reppuun luistimet ja kypärän, hyppäsimme bussiin ja huristelimme Impivaaran jäähalliin.

Kaikki uskaltautuivat hienosti jäälle, ja jo hetken päästä nähtiin hienoja piruetteja ja pyrähdyksiä. Sekä tietenkin aika monta pyllähdystä, mutta se ei tahtia haitannut, koska olimme pakanneet matkaan myös rutkasti iloista mieltä.