HIIO HOI!

Hemulieskaripoikien laivaprojekti.

 

Maanantaisin laulusali oli varattuna Hemuleille ja alkukeväästä 2017 ryhdyimme suunnittelemaan poikien kanssa projektia, jota voisi jatkaa aina laulusalissa pitkin kevättä.

Maanantait olivat meillä leikkipäiviä. Tällöin haettiin leikkivarastosta leikkipaketit, jotka jaettiin leikkijöiden kesken. Syksystä lähtien olimme leikkineet erilaisia rakentelu-, teema- ja roolileikkejä siten että leikit jaettiin pääsääntöisesti 2-4 lapsen kesken. Välillä laulusalissa saattoi olla kauppa-, kampaamo- ja lääkäripalvelut samanaikaisesti kaikkien käytettävissä.

Keväällä ruvettiin miettimään maanantaipäiviksi pitkäkestoista leikkiä, joka olisi eskareiden oma juttu.

Heti alusta alkaen oli selvää, että leikin aihe liittyisi jotenkin Pokemoneihin.  Mietittiin yhdessä, millaisia vaihtoehtoja Pokemonit tarjoaisivat. Pokemon -lentokone ehkä tai -koti tai sitten -laiva? Äänestyksen voitti ylivoimaisesti laiva. Laivaa ruvettiin suunnittelemaan joukolla ja sitä ruvettiin rakentamaan banaanilaatikoista. Varustuksiin kuului mm. lippu, ankkuri ja nopeusmittarit. Laiva rakennettiin ns. moduulirakenteena. Tällöin banaanilaatikot toimivat yhdessä ja erikseen. Ensiksi rakennettiin vähän ja sitten leikittiin. Samalla tavalla jatkettiin ainakin viitenä seuraavana maanantaina. Leikkiminen oli poikien mielestä kivointa. Matkattiin mm. Seitsemälle merelle ja Pokemon -maailmaan. Perämiehen hommasta pidettiin, koska siinä sai tähystää. Kevään lopuksi vierailimme vielä Forum Marinumissa katsomassa mm. miten oikea Karibian risteilijä rakennetaan.