Åk 8- praovecka

Åk 8 – praovecka

Jag valde att komma till Sirkkala på åttans prao för att bekanta mig och lära mig mer hur det är att vara lärare. Jag jobbade med ettorna och det var väldigt roligt att lära sig känna de yngsta i skolan.

Jag hjälpte ettorna med skoluppgifter och var med dom på rasterna som var roligt, praoveckan var väldigt lärorik för att man var mer som en lärare där än en elev som man har varit förut där. Man fick mycket ansvar och man skulle vara ett gott exempel till de yngre.

/Casandra

Under min praovecka i Sirkkala jobbade jag med klass 1b. Jag hjälpte ettorna med matteuppgifter, rättade deras läxor och var med på gympatimmarna. På rasterna var jag ute och lekte med eleverna. Eleverna var glada och energiska

Det var en kiva vecka och det var intressant att bekanta sig med lärarjobbet.

/Line

Jag spenderade min praovecka i Sirkkala med klass 2a. Orsaken varför jag valde Sirkkala var att jag ville se hur det skulle kännas att vara lärare. Jag var också lite nyfiken att se Sirkkalas nya skolgård och byggnader. Under praoveckan hjälpte jag till i klassen, rättade matteböcker, jobbade med textil och var rastvakt. Eleverna var snälla och det var roligt att kunna hjälpa dem. Det var en rolig och lärorik praovecka och jobbet kändes viktigt och ansvarsfullt.

/Chiara Rönnlöf

Jag kom till Sirkkala på prao för att jag ville för det första se och bekanta mig bättre med de nya byggnaderna och eleverna. Det var också roligt att tänka tillbaka på hur det var på lågstadiet. Jag var i klass 2B och jag tycker att det var jättespännande att vara där och hjälpa eleverna. Jag jobbade bl.a. med att rätta matteböcker, leka med eleverna på rasterna, dessutom var jag med på textilslöjden och på gympan. Det var också roligt att ha lite mera ansvar över saker och ting och att jobba delvis självständigt med vissa saker.

/Emma