Alkavan kesän ihanuus ja haikeus

Rahjekadulla on nautittu kesäisen lämpimistä säistä täysillä. Saimme Turun kaupungilta kasvualustat, joihin istutettiin lasten kanssa erilaisia yrttejä. Viime viikolla alkoi jo pienet vihreät kasvien alut pilkistää mullan alta.

Vekkulit ovat puuhailleet paljon ulkona, muun muassa ulkojumppaa ja tehneet metsäretkiä. Pidimme metsän siimeksessä satuhetken ja rakensimme majaa, jota on rakennettu jo alkukeväästä asti. Satuhetken tunnelma oli ihana. Tällä kertaa majaa sisustettiin sisältä kivillä, joista tuli sohvat ja telkkari sisälle. Rakensimme myös ”nuotion” majan eteen.

Viikarit ovat toukokuussa tutkineet erilaisia ötökoitä. Suurennuslasit ovat olleet kovassa käytössä, ja niillä on tutkittu muun muassa muurahaisia ja hämähäkkejä.

Kerhossa on tutustuttu ammatit-projektiin liittyen puutarhureihin.

Toukokuussa 15.5. vietettiin Rahjekadun kevätjuhlaa. Sää suosi meitä, ja juhlat järjestettiin päiväkodin pihalla, jossa oli erilaisia toimintapisteitä ja valokuvauspiste. Mannerheimin lastensuojeluliiton Soppaa ja sympatiaa tarjosi meille jätskit. Juhlassa muistettiin myös eskariin lähtijöitä. Juhlat päätti Vuoden uusi lastenlaulu –kilpailun 2018 voittaja Ville Karttusen konsertti.

Perhepotretti kevätjuhlafiiliksissä.
Ville Karttunen esittelee lapsille kasettisoitinta

Perhepäivähoidon lapset kävivät tutustumassa suureen idoliinsa, eli traktoriin Jyrkkälän huollossa.

Vierailupäivä alkoi asianmukaisten varusteiden pukemisella. Lapset saivat huomioliivit ja suojalasit, jotta työkoneen kanssa voidaan alkaa ”työskentelemään”. Koulutukseen kuului mm. Traktorin katsastus. Tarkkasilmäiset katsastajat huomauttivat, että traktori on liian likainen..

 

Traktorin katsastuskortti

Ohjaamo taisi olla se mielenkiintoisin paikka. Kukahan sitä nyt ei haluaisi traktorin penkillä istuskella. Vierailun päätteeksi jokaiselle osallistujalle kirjoitettiin vielä palkintodistus käynnistä ja sovittiin, että moikataan vilkuttamalla aina kun tavataan.

Perhepäivähoidon lapset vilahtavat Turun kaupungin facebook-sivuilla. Jos haluat piristystä päivääsi, käy katsomassa, miten meillä kaffetellaan. Tässä linkki julkaisuun: https://www.facebook.com/turunkaupunki/videos/369065910482139/