Kevään merkkien bongausta ja tutkimusretkiä lähiympäristöön

Rahjekadun kevätpuuhiin on kuulunut muun muassa keväisiä metsäretkiä, ulkona taiteilua ja pääsiäispuuhia. Vietimme myös vappujuhlia, jossa ohjelmassa oli naamiaiset ja disco sekä ulkona mehutarjoilu.

Majan rakennusta lähimetsässä.
Kevään merkkejä! <3
Ensimmäinen leskenlehti bongattu.

Vekkuleissa istutettiin pääsiäisruohoa, tehtiin virpomisoksia ja päästiin avoimen päiväkodin järjestämään pääsiäismuskariin. Näistä olikin osasta kuvia jo edellisessä blogi-postauksessa.

Ennen vappua Vekkulit maalasivat teemaan sopivasti ilmapalloilla pihalla auringon paisteessa.

Ilmapalloilla maalaus oli huippumenestys!

Vekkulit tekivät myös eväsretken Härkämäen leikkipuistoon. Eväät maistuvat aina parhaimmalta ulkona.

Leikkipuistossa oli hurjan korkeita kiipeilytelineitä, joihon osa rohkeista uskaltautui kiipeämään.
Vauhdin huumaa!

Viikareiden huhtikuu kului samankaltaisissa merkeissä kuin Vekkuleidenkin, eli pääsiäis- ja vappupuuhailua. Tulevat eskarit pääsivät myös tutustumaan Aunelan esikouluun, jossa heillä oli kuvasuunnistusta nykyisten esikoululaisten kanssa.

Espanjan maistiaisten musiikkipiirtämistä. Voi sitä eläinten nimiä näinkin harjoitella. 🙂
Viikareiden pääsiäisruohot.

 

 

 

 

 

 

 

Leikkikerholaiset tekivät retken metsään, ja siellä heitä odotti yllätys, kun ystävämme Metsämörri oli viimein palannut talvilevoltaan! Mörri otettiin avosylin vastaan ja hänelle rakennettiin metsään oma maja. Mörri antoi lapsille tehtäväksi kevätjumpan, joka tehtiin metsän puita hyödyntäen. Ihanaa akrobatiaa luonnon keskellä. 🙂

Metsämörri kainalossa.

 

Leikkikerholaiset pääsivät myös kokeilemaan monitaiteellista työskentelyä. Kerholaiset puhalsivat värikkäitä kuplia, seikkailivat soivassa purossa, rakensivat oman sadepilven ja veivät seikkailuvarpaat maalaamaan kylmällä ja lämpimällä maalilla. Iloa riitti ja lasten mielestä etenkin kuplat ja varpailla maalaus olivat ”sikasiistiä ja superkivaa”