Tukioppilaat

Haluatko tukioppilaaksi?

Jokaisessa koulussa on tukioppilastoimintaa ja siitä vastaavat koulun omat tukioppilasohjaajat. Jos et tiedä, keitä he ovat, voit kysyä koulun henkilökunnalta. Tukioppilaaksi haluaville voi olla hakemus tai haastattelu, koulu päättää itse hakuprosessista.
Tukioppilaiden koulutukset järjestää MLL Varsinais-Suomen piiri. Tukioppilasohjaajat ovat mukana koulutuksissa. 

Mitä tukioppilas tekee? 

Tukioppilaiksi kaivataan oppilaita, jotka omalla esimerkillään luovat hyvää turvallista oppimisympäristöä. Yleensä he ovat mukana uusien seiskojen ryhmäyttämisessä ja pitävät oppitunteja omille kummiluokilleen; aiheina voi olla esimerkiksi ehkäisevä päihdetyö, kiusaamisen vastainen työ ja yhdenvertaisuus. Tukioppilaat voivat järjestää erilaisia teemapäiviä kouluvuoden aikana.
Tukioppilastoiminnalla tavoitellaan sitä, että jokaisella oppilaalla olisi koulussa hyvä olla. Tukioppilaaksi toivotaan monenlaisia persoonia – tärkeintä on että koet itse haluavasi auttaa muita, olet empaattinen ja ystävällinen muille. Esiintymistaitojakin tarvitaan mutta niitä voi tukioppilastoiminnassa myös oppia. 

Haluatko tukioppilasohjaajaksi? 

Ota yhteyttä esihenkilöösi! Tukioppilasohjaajien koulutukset Turussa hoitaa MLL Varsinais-Suomen piiri. Sieltä saa koulutusta, materiaalia yms. Turussa lisäapuna on  MLL Turun  yhdistys joka esimerkiksi maksaa turkulaisten koulujen tukioppilaiden ja tukioppilasohjaajien koulutukset. 

Tukioppilastoiminta-osuuden kokoamisessa ovat olleet mukana Nummenpakan koulun tukioppilasohjaaja ja MLL Turun yhdistyksen hallituksen jäsen Tiina Ben Moussa sekä MLL Varsinais-Suomen piirin nuorisotoiminnan koordinaattori Ina Vahalahti. Hän vastaa tukioppilastoiminnan koordinoinnista.

Linkkejä ja lisätietoa: 

Tukioppilaat (nuortennetti)

Tukioppilastoiminta (MLL)

MLL Turun yhdistys (facebook-sivu) 

MLL Varsinais-Suomen piiri 

Tukioppilasohjaajien koulutukset (MLL)