OPVA haltuun – Framåt med SSS -hanke kutsuu S2 opetuksen ja arvioinnin parissa toimiville ammatillisen koulutuksen henkilöstölle koulutustilaisuuden torstaina 30.11. klo 13-16.

Työskenteletkö ammatillisessa koulutuksessa vieraskielisten opiskelijoiden parissa?

Kaipaatko työkaluja S2 kielitaidon alkuarviointiin?

Tervetuloa S2 arvioinnin verkkokoulutukseen!

OPVA haltuun – Framåt med SSS – hankkeen tarjoama koulutus on suunnattu ammatillisessa koulutuksessa toimivalle, S2 kielitaidon opetuksen, ohjauksen ja arvioinnin parissa työskentelevälle henkilöstölle.

Koulutuksessa käydään läpi yleisiä asioita kielitaidon arvioinnista ja tutustutaan eurooppalaisen viitekehyksen hyödyntämiseen käytännön työssä. Koulutuksessa tehdään katsaus Ammattien taitoavain ( 2019-2020) hankeen antiin ja lopuksi sukelletaan arvioinnin saloihin. Koulutuksessa perehdytään summatiiviseen arviointiin ja pohditaan, milloin testi on tarpeellinen ja millainen on hyvä testi. Formatiivisen arvioinnin osalta tutkiskellaan, miten arvioinnilla voidaan tukea oppimista, miten oppimaan oppimisen taidot ja itseohjautuvuus liittyvät arviointiin sekä mikä on palautteen merkitys arvioinnissa.

Kouluttajana toimii Jutta Kosola, joka on toiminut uransa aikana suomen kielen opettajana ja kotoutumiskoulutusten parissa. Hänellä on kokemusta arvioinnin kehittämisestä ( mm. KoTo ops 22 -asiantuntijaryhmän jäsen -testit) ja testien laadinnasta. Hän oli Testipisteen toiminnassa mukana kymmenisen vuotta ja siellä hän perehtyi erityisesti alkuvaiheen arviointiin ja kielitestien laadintaan. Hän on myös toiminut opettajien täydennyskouluttajana kielitaidon arvioinnin alalla. YKI-arvioijana hän harjoittaan kriteeriviitteistä taitotasoarviointia säännöllisesti ja hänen sydäntänsä lähinnä on oppimista tukeva arviointi eli formatiivinen arviointi, jossa hän näkee koko ajan uutta opittavaa.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 23.11. mennessä TÄSTÄ 

S2 kielitaidon arvioinnon verkkokoulutus to 30.11.

Vastaa