TAIrivial osallisuuspeli

TAIrivial on osallisuuslautapeli, joka on toteutettu Oikeus Osallistua hankkeen kautta.

Peliä ideoidessa nousi opiskelijoilta toive, että pelin kautta oppisi myös eikä vain pelattaisi pelaamisen ilosta. Toinen opiskelijoiden toive oli, että peli olisi perinteinen lautapeli.

Suunnittelu käynnistyi keväällä 2021 jolloin ideoitiin aihealueita ja niihin liittyviä kysymyksiä. Pelilaudan visuaalinen ilme, säännöt, pelikiekon prototyyppi sekä muut peliin tarvittavat oheistarvikkeet hahmottuivat pikkuhiljaa.  Syksyllä päästiin jo viemään materiaaleja fyysiseen muotoon.

Peli itsessään on osallistanut TAI opiskelijoita, alkuvaiheessa suunnittelussa oli mukana kahden opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajat, jotka edustivat myös TAIKA ry opiskelijayhdistystä.

Tuotanto osuudessa osallistettiin media-alan ja puualan opiskelijoita.

TAIrivial on yksinkertainen tietopeli, jossa on kuusi eri aihealuetta. Jokainen aihealue vastaa yhtä väriä ja aina oikein vastattua saat väriä vastaavan pelinappulan. Bonuskysymyksistä saat vapaavalintaisen värin.

Pelin tavoitteena on tuoda hauskalla tavalla esiin muutamia erilaisia TAIn valinnaisia opintoja, jotka vievät opintoja eteenpäin. Peliä voi pelata kuka tahansa. Kysymyskorteista löytyy vastausvaihtoehdot ja oikea vastaus. Iloisia pelihetkiä.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Osallisuuskoordinaattori Satu Hovi
satu.hovi(at)turku.fi

Opiskelijatoiminnan koordinaattori Amina Marouf
amina.marouf(at)turku.fi