Hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta vahvistamassa

Uuden oppiminen on mahdollista vain silloin, kun opiskelija voi hyvin ja on opiskelukuntoinen. ”– –” Into opiskella kasvaa, kun kokee voivansa vaikuttaa itseään ja opiskeluaan koskeviin asioihin. On tärkeää, että opiskelijat ovat täysivaltaisia opiskeluyhteisönsä jäseniä ja että he voivat vaikuttaa siihen, miten ammatillista koulutusta toteutetaan.” (Ammatillisen koulutuksen laatua ja tasa-arvoa parantava Oikeus osata –kehittämisohjelma)

Tämä sivusto toimii Oikeus osallistua –hankkeen toimenpiteistä tiedottamisen ja tuotosten levittämisen foorumina. Oikeus osallistua –hanke kuuluu osaksi Oikeus osata -kehittämisohjelman 2 hankekokonaisuutta, jossa tavoitteena on opiskelijoiden hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja osallisuuden vahvistaminen.

Opiskelijoiden hyvinvointi ja osallisuus ovat peruspilareita opiskelijan opintoihin kiinnittymisessä ja opiskelukyvyn ylläpitämisessä. Oikeus osallistua –hankkeessa vahvistetaan opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksia opiskelija- ja opiskelijakuntatoiminnan kautta. Opiskelijoita kannustetaan mukaan toimintaan ja oppilaitoksen kehittämiseen. Opintoihin kiinnittymisen tueksi kehitetään ryhmäytymis- ja tukimalleja, jotta opiskelija pääsee osalliseksi ryhmään ja innostus opiskella ja oppia uutta kasvaa. Hankkeessa vahvistetaan opettajien vuorovaikutusosaamista ja tehostetaan oppilaitoksen ja alueellisen nuorisotyön yhteistyötä. Oppilaitosturvallisuuden kehittämisessä tavoitteena on turvallisuusosaamisen vahvistaminen ja turvallisuuden tunteen lisääminen.

Kirjoituksen tarjosi,
Projektikoordinaattori Miia Lehtonen, Turun kaupunki

Lue lisää: