Naskalien kevätpuuhailua

Maaliskuu toi pihallemme lapsia innostavat olosuhteet. Lumet hiekkalaatikon päältä ovat sulaneet jo täysin ja hiekkaleikit tuntuvat lapsista taas talven jälkeen erityisen mukavilta. On ilo katsella, kun lapset ovat pihalla niin puuhakkaita touhutessaan ämpäreiden ja lapioidensa kanssa 🙂

Leikkipäivänä leikimme lasten toivomia leikkejä: hiekkaleikkiä ja majaleikkiä. Majaleikkijöiden leikissä rakennettiin majan lisäksi myös vene, josta kalasteltiin. Hauskaksi lopuksi lapset keksivät rakentaa venepenkeistä uimalaiturin, josta he iloisina hyppivät uimahyppyjä ”veteen”. Hyppiminen on Naskalien mielestä aina niin kivaa ja penkin päältä hyppiminen vielä vähän jännääkin!

Jokainen naskalilapsi on päässyt viikon varrella kokeilemaan kiehtovaa sokerimaalausta. Sokerimaalaus on tekniikaltaan yksinkertainen ja helppo toteuttaa. Se sopii kaikenikäisille ja tuottaa ihan jokaiselle taiteilijalle ihania elämyksiä, kun sula sokeri saa vesivärit elämään paperilla ja niistä muodostuu uskomattoman kauniita kuvioita.

Kaikkein pienimmät pääsivät vielä sokerimaalauksen lisäksi värikylpyhetkelle. Paperit laitettiin vahaliinan päälle vessan lattialle ja väreinä käytettiin mangososetta ja marjahilloa – ja nyt sai luvan kanssa myös maistaa!

Värikkäässä jumpassa lapset pääsivät kehittämään itseään ihan uusilla tavoilla mm. saimme kokeilla mahalautoja ja katosta roikkuvia tikapuita.

Ihmettelimme, mitä tapahtui kun toiseen käteen laitettiin keltaista väriä, toiseen sinistä väriä ja kädet hierottiin yhteen, mikä väri siitä syntyi…lapset olivat hämmästyneitä ja sieltä ehdotettiin punaista innostuneesti, mutta vihreähän sieltä tuli.

Pienet naskalit painoivat valkoiset kädet vihreälle paperille. Käsien jäljistä tulikin pääsiäiskanat.

Juhlimme värijuhlaa. Jokainen kävi vuoron perään esittelemässä oman vaatteiden värin kaikkien laulaessa jo tutuksi tullutta värilaulua. Viimeiseksi mentiin vaatteiden värien mukaan leikkivarjon päälle ja laulettiin ”kel’ on jotain punaista sen on vuoro ..hyppiä..” ja laitettiin värit värisemään heiluttelemalla leikkivarjoa. Loppurentoutuksena lapset menivät leikkivarjon alle ja saivat nautiskella, kun leikkivarjon ilmavirta heilutteli hiuksia.

Eläinlääkärileikistä on tullut tätä nykyä yksi lasten suosikkileikeistä. Mm. eläinten korvat tähystettiin huolellisesti ja kipeät/loukkantuneet tassut sidottiin siteillä. Lääkkeen parantavaan voimaan uskottiin myös kovasti, sillä niin suurella innolla eläimiä lääkittiin

Rakensimme kielinupun Rakennetaan sampoa-laulun innoittamina isoista pahvitiileistä oman ihmekoneensa.

Taiteilimme kertakäyttölautasesta lapsille omat pupupäähineet. Päähine tehtiin yhteistyössä aikuisen kanssa. Aikuinen leikkasi ensin lautaseen korvat  ja lasten kanssa pehmopupujen korvia tutkittaessa huomasimme, että pupun korvan sisältä pilkistää usein vaaleanpunaista – siispä maalaamaan!  Koska valmista vaaleanpunaista väriä ei ollut, me sekoitimme sen. Ja voi miten riemullista lapsista taas olikaan (niinkin pieni asia kuin)  hämmentää pienessä kupissa valkoisen värin kanssa pikkuisen punaista ja nähdä kuinka väri kupissa muuttui…”Pinkkiä!”, huudahtivat lapset iloisina.  Toinen mukava hetki oli, kun lapset laittoivat päähineet päähänsä ja  kurkistivat peilistä omaa kuvaansa. Peilistä näkyi oikein söpöjä, tyytyväisen ja iloisen näköisiä pikku pupuja. <3

Pääsiäispurkkien kylvöpäivänä laitoimme ruohot kasvamaan lasten maalaamiin purkkeihin. Multaa, vettä, siemeniä, ”multapeitto” siementen päälle ja lopuksi vielä vettä. Ja mikä oli lapsista mukavinta? No, veden kaataminen pikkuriikkisellä kannulla ja ”multapeitto” – niistä ainakin jälkeenpäin puhuttiin eniten.

Leivoimme taikataikinasta piparkakkujen tapaan munia. Lapset saivat valita itselleen mieluisan painokuvion munien pintaan painettavaksi. Pääsiäismunien ollessa kuivat pääsimme maalaamaan ne vesiväreillä. Niistä tuli ihanan hempeän värisiä ja värejä oli kiva vähän sekoittaa ja katsoa, mitä väriyhdistelmiä muodostui.

Saksiin tutustuttiin tipu askartelun lomassa. Ihanat, ilmeikkäät tiput kurkistivat hauskasti ruohon seasta.

Hyvää pääsiäistä!

Toivoo: Naskalilapset ja aikuiset