Uittamon päiväkodin Lontoo-kirjeenvaihtaja skypettää tärkeimmät uutiset

13.5.2013

Uittamon Lontoo-kirjeenvaihtaja skypettää tärkeimmät uutiset

Uittamon päivähoitoyksikön eskarilaiset skypettävät niin Englantiin, kuin Belgiaankin. Ryhmä sai omat kirjeenvaihtajansa, kun kaksi lasta muutti vanhempiensa opintojen vuoksi väliaikaisesti pois Suomesta.

Tällä kertaa otettiin yhteyttä Lontoon-kirjeenvaihtaja Aaroon. Aaro näytti kuvia kuningattaren henkivartiokaartista, paloautoista ja jalkapallo-otteluun menosta. Lontoosta oli bongattu myös liike, jossa myytiin Ferrareja. Merkittävin ero Aaron mielestä Turulla ja Lontoolla onkin se, että Lontoossa on paljon hienoja autoja.Eskarilaiset kuuntelivat ja katselivat, kun Aaro kertoi uutisia Lontoosta.

Aaron eskarikaverit esittelivät pieniä, laatikkoon rakennettuja huoneita, joita he olivat tehneet kirjan ”Kuinka Kum-maa on kaikkialla” pohjalta. Uittamon eskarilaiset esittelivät Aarolle tekemiään satuhahmoja.

Esiopetusryhmän opettaja Henna Heinonen kertoo, että yhteydenpito on odotettua ja mukavaa.

Henna on luonut yhteyksiä myös Fuengirolan aurinkorannikon Suomalaisen koulun, Colegio Finlandésin esiopetusryhmään. Yhteydenpito sinne alkaa viimeistään syksyllä. Fuengirolan suomalaislapsia kiinnostaa vuodenaikojen vaihtelu ja he voivat puolestaan kertoa terveisiä auringosta, kun Suomessa vietetään pimeintä kaamosaikaa.Aaro kertoo, millaista oli jalkapallo-ottelussa.