Ensikosketus animaation tekoon (Pernontien päiväkoti)

Ensikosketus animaation tekoon

Filed under: Majavat — Sini Lehtomäki at 3:22 pm on keskiviikko, tammikuu 16, 2013 Tagged animaatio, elokuvat, elokuvatyökalu, kamera, lapsilähtöisyys, tietokone

Omat lelut liikkuviksi

Majavien uusi vuosi alkoi uusilla kujeilla. Tiistaina 8.1. oli vuoden ensimmäinen lelupäivä. Lelupäivän tuokio-tehtävänä oli saada oma lelu liikkumaan. Tämä oli Majavien ensikosketus/motivointi animaation tekoon.

Aluksi leikittiin omilla leluilla. Sen jälkeen siirryttiin eskarituokiolle (45min). Ihmettelimme muutamia tuttuja lastenohjelmia. Sitä, miten Urpo ja Turpo liikkuvat itse? Miten se on mahdollista? Tämän jälkeen katsottiin Mollan ja Månsin animaatio-opetusvideo.

Sitten ryhdyttiin itse kuvaamaan. Käytössämme oli 3 kameraa, joten kuvausryhmissä oli 2-4 lasta. Kamerat teipattiin/kiinnitettiin sinitarralla tuoleihin ja leluja liikuteltiin lattia- tai pöytätasolla. Jokaiselta kuvaustiimiltä meni aikaa omien kuvien ottamiseen n. 10-20min. Tuokio kesti 45min.

Sini-ope siirsi kuvat Windowsin omaan elokuvatyökaluun ja hetkessä oli ”pienet animaatiopätkät” valmiita. Seuraavana päivänä katsoimme animaatiot aamupiirissä. Eskarilaiset olivat riemua täynnä nähdessään omat sekä toisten animaatiot. Jokainen halusi päästä kuvaamaan lisää Tarkoitus on keväällä päästä tekemään pidempää animaatioelokuvaa…

Lapset esittelivät animaatio-harjoitukset Päiväkodin muille ryhmille sekä Turun Kaupungin Molla-hankkeen opettajille ja muille toimijoille.

Lelupäivän valmiit tuotokset =)

Pehmolelut

Legot autoilee

Taistelu

Helikopteri

Make

Tuhkimo

Hello Kitty

Tytöt jumppaa