Muotoja, kirjaimia, tavuja ja laskemista ”amppareilla (Bee-bot-robotit) & iPod-puuhia (Pernontien päiväkoti)

Aurinkoa, pääsiäisen tikkuteatteria, ipodeja, amppareita ja uusia ystäviä.. Niistä on Majavien kevät tehty.. 😉

Filed under: Majavat — Sini Lehtomäki at 4:14 pm on keskiviikko, maaliskuu 20, 2013 Tagged äidinkieli, ipod, kädentaidot, kosketustaulu, lapsilähtöisyys, leikki, tietokone, vertaisoppiminen, yhteistyöAavan, Toomaksen ja Sannun juuri istutetut pääsiäisruohot=)

Pääsiäinen ja kevätvieraita

Majavissa on jälleen paljon vipinää. Tiistaina istutimme pääsiäisruohot. Jännityksellä odotamme, koska ensimmäiset vihreät näkyvät. Ainakin auringonvaloa on luvassa.. jokaisen tehtävä on huolehtia oman ruohon kastelusta. 😉

T- niin kuin ”tikkuteatteri”: Viime viikolla teimme pääsiäistarinoita. Tarinoissa seikkailee Molla ja Måns sekä pääsiäisen erilaisia hahmoja. Eskarilaiset askartelivat itse tarinaan kuuluvat hahmot ja rekvisiitat. Sen jälkeen päästiin toteuttamaan ”tikkuteatteria”. Esitykset pääsevät tällä ja ensi viikolla myös yleisön eteen sekä videoklippeinä tänne blogiin.. 😉

(Ilmestyy: Galleria – videot)

Tänään koristelimme pajunoksia ja loppuviikko menee pääsiäislauluja laulaen. Huomenna saamme Majaviin Heinikonkadun Päiväkodin eskarilaiset vieraaksi ja saamme opettaa heitä käyttämään tietokoneita, älytaulua, ipodeja ja amppareita. Samalla tavalla Majavissa vieraili 6.3. Pansion Koulun 1A- luokka. Kivaa oli sillonkin. =) Ehkä pääsemme vielä keväällä vierailemaan ekaluokkaankin.. 😉

Perjantaina luvassa aikamoinen noitajuhla.. 😉 Ensi viikolla P-niin kuin pääsiäispuuhia ja torstaina rauhoitutaan Seurakunnan järjestämään pääsiäishartauteen, minkä jälkeen aloitamme pääsiäisloman. =)

Ipodit ja ”ampparit”

Majavissa on muutaman viikon aikana ollut TOP-keskuksen lainalaitteita käytössä: 20kpl ipodeja sekä ihka uusi Bee-bot luokkasetti.

AmpparitNaapuriryhmän viskarit kokeilemassa Bee-bot pelailua. =)

Amppareiden kanssa olemme harjoitelleet muotoja, kirjaimia, tavuja ja laskemista. Peli vaatii aikamoista loogista päättelykykyä.. 😀Upea keväinen aurinko. =) Kuvannut Aleksi (ipod).

Ipodit ovat Majaville jo entuudestaan tuttuja. Ipodeilla olemme pelanneet matikka- ja äikkäpelejä sekä leikkineet erilaisia leikkejä (esim. tuttu tuo minulle leikki= etsi minulle ipodilla ja ota kuva). Kevään merkkejä olemme myös tutkineet porukalla. Jokainen on saanut kuvata ipodilla ja kuvat/videot on katsottu yhdessä älytaululla. Keväisen luonnon tutkimukset jatkuvat läpi kevään….

Katso Kian video tästä!