Kinect-pelikokemuksia (Arkeologinkadun phy)

Molla Kinect liiketunnistinpeli

Filed under: Eskarin toimintaa — Niina Ylönen at 9:36 pm on tiistai, maaliskuu 22, 2016

Aika moni on pelannut jotain liiketunnistinpeliä pelikonsolilla. Liiketunnistinpelit ovat ihan mukavaa ajanvietettä perheen kanssa. Suosittelemme muutenkin lämpimästi lasten kanssa pelaamista. Lautapelit, korttipelit tai vaikka konsolipelit ovat yhdessä tekemistä ihan parhaimmillaan. Olkaa kiinnostuneita siitä mistä lapsennekin ovat kiinnostuneita. Pelaaminen, nimenomaan konsolipelien pelaaminen, koukuttaa helposti ja siitä tulee myös herkästi riitaa. Pelaamiseen kannattaa sopia tarkat rajat, mutta tässä kohtaa on pakko sanoa, että huomatkaa myös se peli jonka pelaamista ajalla rajataan. Jos pelissä on ideana rakentaa pienin erin isompaa kokonaisuutta, niin aika ei ehkä ole paras rajoittaja. Pelaamista voi rajata myös siten, että se ei hävitä rakenteilla olevaa kokonaisuutta tai tasohyppelypelissä rajana voi toimia jonkun tietyn tason läpäisy tai sen yrittäminen esimerkiksi kolme kertaa. Kärsivällisyyttä hyvät vanhemmat, kärsivällisyyttä 🙂

Meidän eskarit ovat erittäin innokkaita aina kun he pääsevät kosketustaululle tai kun tabletit kaivetaan esiin. Tänään kun puolikas ryhmä oli kirjastokurssilla niin toinen puolikas pääsi kokeilemaan MollaKinectin liiketunnistinpeleistä vuodenaikapeliä ja kokeilimme myös pikaisesti lukujonopeliä (johon palaamme vielä myöhemmin keväällä). MollaKinectin kanssa oli alkuvuodesta pieniä teknisiä ongelmia jotka oikeastaan eivät liittyneet tekniikkaan millään tavalla vaan eskarinopettajan muistiin… No, pieni virkistys sillä saralla ja johon liiketunnistinkin alkoi toimimaan (kiitos TOP-keskuksen Saila!).

Videolla vuodenaikoihin liittyviä kuvia hypitään kiinni.

Lukujonoja MollaKinectissä lennetään. Se näyttää tältä:

BLOG_kinect

Tässä vielä keväistä auringonpaistetta. Tytöille luvattiin, että tämä kuva tulee blogiin. Tämä on hyvänmielen ystävyyskuva!

BLOG_happyeaster