Dokumenttikamera käyttöön (Pernontien päiväkoti)

Dokumenttikamera

Filed under: Majavat — Sini Lehtomäki at 9:28 am on keskiviikko, kesäkuu 13, 2012

Majavien Kevätjuhla- Elokuvagaalassa 29.5. saimme yllätyslahjan. Molla-hankkeen edustajat lahjoittivat ryhmäämme oman dokumenttikameran.:D  Kiitos ja kumarrus!

Lapset saivat seuraavana päivänä itse tutkia lahjaa ja asentaa sen, toki open avustuksella. 😀 Pojat tutkivat ohjeita ja huomasivat heti, että kaikki ohjeet eivät olleet suomea. Lopulta löytyi ohjeet oikealla kielellä ja myös hyvät apukuvat. Ei mennyt kuin hetki ja dokumenttikamera oli paikallaan täysin valmiina käyttöön. 😀 Kokeilimme erilaisia juttuja, mitä uudella laitteellamme voisimme tehdä. Lopuksi pojat suunnittelivat kokoamisohjeet autolle, joka syntyi dokumenttikameran pahvilaatikosta. 😀 Lisäksi lapset pääsivät esittelemään päiväkodin henkilökunnalle, miten laite toimii.Daniel, Aleksi, Rasmus ja Matias asentamassa dokumenttikameraa Sini-open kanssa. Kuvaajana toimii Jimi.

Olemme käyttäneet dokumenttikameraa mm. apuvälineenä satutuokiolla (kirjan kuvat heijastuu suurena älytaululle) sekä omien töiden esittelyyn. Hyvänä esimerkkinä: Matilda löysi päiväkodin lattialta koppakuoriaisen, joka osasi hyppiä. Hän piirsi koppakuoriaisesta useamman kuvan. Aamupiirissä hän esitteli havaintonsa muille lapsille omia kuvia apuna käyttäen. 😀