Ryhmän oma joulukalenteri kosketustaululla (Pernontien päiväkoti)

Lämmintä Joulua!

Filed under: Majavat — Sini Lehtomäki at 11:40 pm on torstai, joulukuu 20, 2012 Tagged äidinkieli, kamera, kosketustaulu, lapsilähtöisyys, leikki, osallisuus, tietokone, yhteistyö

Majavien Jouluterveiset

Joulu kolkuttelee jo ovella.. Syyslukukausi vierähti vauhdilla, paljon opittiin ja koettiin yhdessä. Joulukuussa Majavat kohtasivat melkoisen yllätyksen, kun tonttu oli jättänyt Majavien ryhmään joulukalenterin – eikä ihan mitä tahansa kalenteria..

Tonttu oli piilottanut joulukalenterin Majavien aamupiiriin (notebook-tiedosto). Joulukalenterista löytyi 24 lahjapakettia. Ensimmäisestä paketista kuulimme tontun terveiset (audacity). Toisesta paketista kuulimme, että ystävämme Molla ja Måns ovat vihdoin saapuneet ihan oikeasti eskariin. Ystävämme ovat kuitenkin vielä ujoja isossa ryhmässä, joten tonttu oli saanut loistoidean. Jokainen lapsi saa vuorollaan Mollan /Månsin kotiinsa ja mukaan digikameran, vihon muistiinpanoja varten sekä tietenkin vähän joulusuklaata. 😀 Joulukalenterin lahjapaketeista tuli vuorotellen eskarilaisten kuvia ja jokainen sai vuorollaan eskarihahmot yökylään kotiinsa. Myös Majavien aikuisilla kävi hyvä tuuri, kun heidänkin kuvat löytyivät kalentereista. 😀

Molla ja Måns olivat hurjan ilahtuneita, kun pääsivät tutustumaan Majavien eskarilaisiin, heidän perheisiin ja koteihin. Samalla he pääsivät kurkistelemaan jouluvalmisteluja, leipomaan pipareita ja torttuja sekä kokemaan muita jänniä seikkailuja.



Måns pelaa Jeren kanssa pleikkaria


Molla ja Sannu leipoivat ja maistelivat yhdessä joulutorttuja


Måns pääsi Carinan mukana ostoksille

Molla pääsi Molla -koulutusristeilylle Marin ja Sinin sekä Turun Molla-väen kanssa 7.12. Hän sai olla itse risteilyn tähti, mutta pääsi tapaamaan myös toisen tähden – Pete Parkkosen!

Perjantaina 21.12. avaamme kalenterin loput lahjapaketit… jännityksellä odotamme, mitä tonttu on vielä keksinyt..

Lämmintä Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2013!

Majavat kiittävät yhteistyöstä!

(Esiopetus jatkuu 7.1. 2013)

T. Sini, Mari ja Elina