Lastenparlamentti kokoontui valtuustosaliin jo kahdeksannen kerran

 

 

Oppilaskuntien edustajat kokoontuivat valtuustosaliin torstaina 25.4.2019 keskustelemaan kouluterveydenhoitajien vastaanottoaikojen riittävyydestä Anna-Liisa Vesterisen johdolla. Oppilaskunnan edustajat olivat maaliskuisessa suurkokouksessaan pohtineet etukäteen asiaa. Huoli kouluterveydenhoitajien vastaanottoaikojen riittävyydestä oli ilmeinen.

Laatukyselyn kautta esille nostettuja koulujen kehittämisen kohteita pohdittiin Emmi Valkosen esityksen jälkeen. Laatukyselyn tulosten perusteella koulujen toimintakulttuurin edistämisessä on edelleen kehitettävää – etenkin yhdessä oppilaiden kanssa. Oppilaskuntien yhtenä tärkeänä tehtävänä on edistää oppilaan ”äänen” kuulumista koulun toiminnan kehittämisessä.

Lapsiystävällisen kunnan ja lapsinäkökulmaisen päätöksentekokulttuurin asioista keskusteltiin Mirja Teräksen esityksen pohjalta ja myös nuorisovaltuuston edustajat Niklas Vaulamo ja Tatu Alari saivat aikaan lasten parlamentissa hyvää keskustelua ja mainioita puheenvuoroja.

Turun Lasten Parlamentin puhujavieraina olivat tällä kertaa kaupunginjohtaja Minna Arve ja sivistystoimialan edustajat Tommi Tuominen ja Riikka Koivunen. Kokoukseen osallistui noin 80 oppilasta turkulaisista alakouluista sekä heidän koulujensa oppilaskunnan ohjaajat. Kokous käytiin osittain kaksikielisenä (suomi ja ruotsi).

Valtuustosalikokouksen pöytäkirja on luettavissa täältä:

Turun Lasten Parlamentin suurkokous 25.4.2019

 

 

Linkki Åbo Underrättelserin artikkeliin:

https://news.abounderrattelser.fi/langa-koer-till-skolhalsovardaren-och-skolmatens-kvalitet-oroar-lagstadieelever-under-barnens-parlament-i-abo/