Turun Lasten Parlamentin uusi puheenjohtaja on valittu

14.10.2018

TLP:n hallituksen jäsenet tekevät kukin tärkeää työtä lasten osallisuuden ja lapsiystävällisen päätöksentekokulttuurin edistämiseksi Turun kaupungissa.

TLP:n hallituksen jäsenet ovat valinneet keskuudestaan toimintakaudelle 2018-2019 puheenjohtajan, sihteerin ja mediavastaavan.

 

Puheenjohtaja

Dahfed Dashar

Varapuheenjohtaja

Elsa Vira

 

Sihteeri

Ilona Varke

Varasihteeri

Sarah Al-lami

 

Mediavastaava

Balen Rashid

Varamediavastaava

Bea Kraama


Syksyn suurkokouksessa mukaansatempaava tunnelma

7.10.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Villa Marjaniemessä järjestetyssä Turun Lasten Parlamentin verkostotapaamisessa oli mukana 65 aktiivista osallistujaa turkulaisista alakouluista. Oppilaskuntien edustajat keskustelivat osallisuuden edistämisestä omassa kouluyhteisössään ja oppilaskunnan jäsenten eri rooleista.

 

Oppilaskunnan ohjaajat kokoontuivat omaan verkostotapaamiseensa ja vaihtoivat ideoita oppilaskuntatoiminnan kehittämisestä. Seuraavat suurkokoukset pidetään maaliskuussa (järjestäytymiskokous) ja huhtikuussa (valtuustosalikokous).

 

 

 

 

 

 

 


Uusi TLP:n hallitus kokoontui

3.10.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turun Lasten Parlamentin 12 -jäseninen uusi hallitus aloitti toimikautensa 2018-2019. Kokoukset pidetään kerran kuukaudessa nuorisotalo Wimmassa.

 

Turun Lasten Parlamentin uusi hallitus 2018-2019:

 

Sarah Al-lami Pansion koulu

Emilin Ayelbassa Kansainvälinen koulu

Dahfed Dashar Ilpoisten koulu

Ilkka Koski Kähärin koulu

Bea Kraama Paattisten koulu

Balen Rashid Hepokullan koulu

Malla Riihimäki Lausteen koulu

Amalia Stepanova Puolalan koulu

Ilona Varke Topeliuksen koulu

Elsa Vira Martin koulu

Filippa Wetterstein Sirkkala skola

Osaretin Williams Kansainvälinen koulu


Oppilaskuntien verkostotapaaminen 4.10.2018

1.10.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Villa Marjaniemessä järjestetään Turun Lasten Parlamentin syksyinen suurkokous 4.10.2018. Oppilaskunnan edustajat ja oppilaskunnan ohjaajat kokoontuvat yhteiseen verkostotapaamiseen. Tervetuloa!

 

Katso alakoulujen oppilaskuntavideo tästä linkistä:

 

Tehdään yhdessä Lapsiystävällistä Turkua

 


Koulurauhan julistus – teemana vaikuttaminen

24.8.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miten sinä vaikuttaisit?

Tiedätkö, miten suuri vaikutus pienillä teoilla voi olla?

Oletko koskaan miettinyt, mihin kaikkeen voit vaikuttaa?

 

 

 

Pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus. Vaikuttamiskeinoja on monia. Ehkä tutuin vaikuttamiskeino on melkein jokaisessa koulussa tai oppilaitoksessa toimiva oppilaskunnan hallitus, jossa voi vaikuttaa koulun sisäisiin asioihin.

 

Monissa alakouluissa on kummioppilaat, jotka auttavat uusia koululaisia koulun aloittamiseen liittyvissä haasteissa. Kummioppilaat toimivat myös roolimallina useille nuoremmille oppilaille. Yläkoulussa  tukioppilastoiminnalla voi parantaa koulun viihtyvyyttä ja ilmapiiriä auttamalla uusia oppilaita sopeutumaan kouluun.

 

Kaikki eivät välttämättä halua lähteä mukaan vaikuttamistoimintaan näin isosti. Kuitenkin myös koko koulun henkilökunnan ja luokkatovereiden pienillä teoilla on suuri vaikutus ja esimerkiksi hymyilemällä vastaantulevalle tai tervehtimällä luokkakaveria voi tehdä jonkun päivästä paremman.

 

Sillä, ettei kiusaa, on kaikkien kaveri ja hyväksyy kaikki sellaisina kuin he ovat, on iso merkitys päiväkodin ja koulun ilmapiiriin. Myös sosiaalisessa mediassa voi levittää hyvää mieltä ja vaikuttaa muiden päivään, vaikka kommentoimalla mukavasti jonkun kuvaan.

 

Nämä kaikki ovat arkipäivän vaikuttamiskeinoja, joista mikään ei ole toista tärkeämpi. Vaikutitpa sitten tekemällä aloitteita tai hymyilemällä, on tekosi tärkeä.

 

Sinä voit vaikuttaa. – Hymykin auttaa.

 

KOULURAUHAN julistus 2018

https://www.mll.fi/ammattilaisille/kouluille-ja-oppilaitoksille/koulurauha/koulurauha-2018-2019/koulurauhan-julistustekstit-2018/