SAP-ohjeet

matkapyyntö
matkalasku
kululasku
matkapyynnön ja -laskun reititysohje esimiehille

Ennen matkaa

Matkapyyntö

Ennen matkaa työntekijän pitää tehdä matkapyyntö. Ilman hyväksyttyä matkapyyntöä työnantajan matkustajavakuutus ei ole voimassa.

Tee matkapyyntö riittävän ajoissa, jotta matkavaraukset ehditään tehdä pyynnön hyväksymisen jälkeen. Matkapyynnössä ilmoitat arvion matkan kestosta ja kaikista matkasta aiheutuvista kuluista. Skannaa matkapyynnön liitteeksi matkaohjelma, mikäli sellainen on olemassa.

Saat päivärahat ja matkasta aiheutuneet omat kulut takaisin matkan jälkeen, kun teet hyväksytyn matkapyynnön pohjalta matkalaskun. Matkalaskuun liitetään matkan tositteet. Matkalaskulla voi ilmoittaa vain matkapyynnössä etukäteen ilmoitettuja kuluja.

Matkaennakko

Matkakulut korvataan vasta matkan jälkeen, mutta osa korvauksista on mahdollista hakea jo ennen matkaa. Tällaista matkaennakkoa voit hakea enintään puolet matkapyynnössä ilmoitetuista kuluista.

Hae matkaennakkoa matkapyynnön tekemisen yhteydessä. Tee matkapyyntö mahdollisimman hyvissä ajoin (mielellään vähintään 2 viikkoa ennen matkaa), jotta matkaennakon maksaminen normaalin maksuaikataulun mukaisesti on mahdollista.

Matkan jälkeen

Matkalasku

Tee matkalasku viimeistään 2 kk:n kuluessa matkan päättymisestä. Se tehdään muuttamalla hyväksytty matkapyyntö matkalaskuksi. Lasku perustuu aina todellisiin matka-aikoihin ja kuluihin, joten tässä yhteydessä pitää tarkistaa toteutunut matka-aika ja kustannukset ja korjata ne laskulle. Skannaa mahdolliset kuitit ja muut tositteet matkalaskun liitteeksi. Kun matkalasku on hyväksytty, saat päivärahasi sekä mahdolliset itse maksamasi matka- ja majoituskulut takaisin.