Oppilaiden/ opiskelijoiden vakuutukset

Matkavakuutus

Oppilailla/opiskelijoilla on kaupungin ottama matkavakuutus koulun järjestämillä ulkomaanmatkoilla. Tämä vakuutusturva on uusi ja tulee voimaan elokuussa 2022. Tarkemmat tiedot matkavakuutuksen kattavuudesta ja mukaan matkalle tarvittavista todistuksista saadaan elo-syyskuussa 2022.

Tapaturmavakuutus

Kaupungin tapaturmavakuutus on voimassa oppilaiden ja opiskelijoiden työsuunnitelman mukaisessa toiminnassa, joka sisältää myös leirit ja luokkaretket sekä käytännön harjoittelutyön ulkomailla. Vakuutus ei ole voimassa oppilaan/opiskelijan vapaa-aikana.

Ulkomaanmatkan on oltava merkittynä koulun vuosisuunnitelmaan, jotta matkalla mukana olevien oppilaiden/opiskelijoiden tapaturmavakuutus on voimassa.

Huomioitava on, että tapaturmavakuutus korvaa vain tapaturman hoitokulut mutta ei sairastumista, matkatavaroita tai matkan peruuntumis-/keskeytymiskuluja. Siksi oppilaan/opiskelijan kannattaa ottaa aina oma matkavakuutus ulkomaille tai yli 50 km:n päässä olevaan kohteeseen.

Jos oppilaalle/opiskelijalle sattuu tapaturma, hän voi hakeutua hoidettavaksi julkiselle tai yksityiselle sektorille.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Oppilaiden/opiskelijoiden kannattaa hankkia matkalle mukaan myös eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sen turvin on oikeus saada lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä. Hoidon saa samaan hintaan ja saman käytännön mukaisesti kuin matkakohteessa asuvat henkilöt. Huom. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei korvaa matkavakuutusta.

Ilmaisen kortin voi tilata Kelan sivuilta.