Henkilökunnan vakuutukset

Matka- ja matkatavaravakuutus 353-4714983-Y

Turun kaupungin henkilökunnalle on otettu matka- ja matkatavaravakuutus LähiTapiolasta.
Vakuutus on voimassa työ- ja virkamatkan aikana kaikkialla maailmassa, edellyttäen että matkapyyntö on hyväksytty. Vakuutus on voimassa työ- ja virkamatkoilla, joista työntekijä saa päivärahaa tai muuta matkustuskorvausta ja jotka työntekijä tekee vähintään 50 km:n etäisyydelle asunnostaan, työpaikastaan tai vapaa-ajan asunnostaan.

    • Matkasairauden tai -tapaturman hoitokulut julkisessa ja yksityisessä terveyspalvelussa korvataan ilman ylärajaa ja ilman omavastuuta.
    • Turva sisältää matkan peruuntumisen, matkan keskeytymisen ja kotiinkuljetuksen ehtojen mukaan.
    • Matkatavaravakuutuksen enimmäiskorvausmäärä matkaa kohden on 2 000 €.
    • Yhtäjaksoisen matkan enimmäiskesto on 3 kk.

Vakuutustodistus matkaa varten

Vakuutukseen liittyy matkavakuutuskortti, jota voi pyytää Laura Vahteralta, etunimi.sukunimi@turku.fi.

Kopio matkavakuutuskortista

Miten toimia vahingon sattuessa ulkomailla

Voit hakeutua ulkomailla mihin tahansa hoitolaitokseen, jos sairastut tai sinulle sattuu tapaturma. Jos haluat tietää lähimmän hoitolaitoksen matkakohteessa, ota yhteyttä LähiTapiolan matkahätäpalveluun.

Asiointi ulkomaalaisissa hoitolaitoksissa onnistuu ilman omaa rahaa vain suosituimmissa kohteissa. Tällöin maksu hoituu, kun esität hoitolaitoksessa vakuutustodistuksen. Kaikissa ulkomaalaisissa hoitolaitoksissa LähiTapiola ei kuitenkaan ole tunnettu, joten pääsääntöisesti hoitolaitokset edellyttävät maksusitoumusta vakuutusyhtiöltä. Pienet kulut kannattaa tällöin maksaa itse ja hakea niistä korvaus matkan jälkeen. Suuremmissa kuluissa soita LähiTapiolan hätäpalveluun, joka ottaa vahinkoasian hoidettavaksi.

Matkahätäpalvelu

Käytä LähiTapiolan matkahätäpalvelunumeroa (24 h/vrk) +358 800 0 4531 tilanteissa, joissa tarvitset apua välittömästi.

Viivästynyt, kadonnut tai vahingoittunut matkatavara

Jos matkatavarasi myöhästyvät menomatkalla yli neljä tuntia, vakuutus korvaa välttämättömyystarvikkeiden hankintakustannuksia enintään 500 euroon saakka.

Tämän lisäksi vakuutus korvaa matkatavaroiden varkauksia ja rikkoutumisia. Jos esine on vahingoittunut tai kadonnut kuljetuksen aikana, vahingosta on ilmoitettava lentoyhtiön edustajalle ja tähän liittyvä tosite on toimitettava LähiTapiolalle. Jotkut lentoyhtiöt tarjoavat välttämättömyystarvikepakkauksen tai antavat etusetelin (voucher), jolla voi tehdä välttämättömimmät hankinnat.

Jos on tapahtunut varkaus tai muu rikos, vahingosta on tehtävä rikosilmoitus kohdemaan poliisille ja toimitettava LähiTapiolalle poliisin antama jäljennös rikosilmoituksesta. Vakuutukseen sisältyy myös matkavastuuvakuutus, joka korvaa ulkopuoliselle aiheuttamiasi vahinkoja.

Jos matkatavarasi on vahingoittunut, tee vahinkoilmoitus lentoyhtiölle täyttämällä PIR-lomake (Property Irregularity Report) välittömästi saavuttuasi lennolta. Lomakkeen saat lentoaseman saapumisaulasta. Vaadi lomakkeesta itsellesi kopio ja toimita se myös LähiTapiolalle. PIR-lomakkeen lisäksi on tehtävä vahinkoa koskeva kirjallinen ilmoitus lentoyhtiölle. Tee kirjallinen ilmoitus heti huomattuasi vahingon ja joka tapauksessa viimeistään seitsemän päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta.

Vahinkoilmoitukset

Tee matkavahinkoilmoitus LähiTapiolan sivuilla.

Tee matkatavaravahinkoilmoitus LähiTapiolan sivuilla.

Turun kaupungin Y-tunnus on 0204819-8, joka on sama kaikissa vakuutuksissa.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Mukaan matkalle kannattaa hankkia myös eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sen turvin on oikeus saada lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä. Hoidon saa samaan hintaan ja saman käytännön mukaisesti kuin matkakohteessa asuvat henkilöt. Huom. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei korvaa matkavakuutusta.

Tilaa kortti ilmaiseksi Kelan sivuilta.

 

Matkavakuutukset Metkussa