Pohjoismainen nuorisokonferenssi VUK

VUK on vuosittain järjestetty nuorisokonferenssi toisen asteen opiskelijoille. Konferenssiin osallistuu nuoria Turusta ja Turun pohjoismaisista ystävyyskaupungeista Göteborgista, Bergenistä, Århusista ja Flensburgista. Konferenssi järjestetään vuorotellen eri ystävyyskaupungeissa. Se pidetään pohjoismaisilla kielillä eli ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi.

Konferenssin tavoitteena on kehittää pohjoismaista opiskelijavaihtoa, edistää pohjoismaista yhteistyötä ja kulttuurivaihtoa sekä edistää pohjoismaisten kielten välistä ymmärrystä.

Nuorilla on ainutlaatuinen mahdollisuus harjoitella ruotsin kielen ja muiden pohjoismaisten kielten käyttöä. Heillä on myös tilaisuus verkostoitua samanikäisten nuorten kanssa Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta ja tehdä yhdessä töitä valitun teeman ympärillä.

Jokaisesta ystävyyskaupungista osallistuu kuusi opiskelijaa ja yksi opettaja. Opiskelijat ovat pääasiassa toisen vuosikurssin opiskelijoita. Jokaiselle opiskelijalle osoitetaan isäntäopiskelija, joka majoittaa opis-kelijan luonaan konferenssin aikana.

Kotisivut: vuk-vänorternas-ungdomskonferens/åbo

Lisätiedot: Pohjoismaiden ystävyystoiminnan koordinaattori Annika Jensén, etunimi.sukunimi@turku.fi