Topeliuksen koulu – Ranskan kieliluokat

Ranskan kielen opetussuunnitelma on laadittu yhteistyössä Vähä-Heikkilän koulun kanssa. Ranskan kieliluokkalaiset suorittavat alaluokat 1-6 Vähä-Heikkilän koulussa ja yläluokat 7-9 Topeliuksen koulussa.

Ranskan kieliluokkien opetussuunnitelma on laadittu yhteistyössä Vähä-Heikkilän koulun kanssa. Ranskan kieliluokkalaiset suorittavat alaluokat 1-6 Vähä-Heikkilän koulussa ja yläluokat 7-9 Topeliuksen koulussa.

Opetusta annetaan osin ranskan kielellä historiassa, biologiassa, maantiedossa, matematiikassa, fysiikassa, kemiassa, musiikissa ja kotitaloudessa. Opetettavien asioiden osaaminen varmistetaan suomenkielellä. Oppilailla on ranskaa yläkoulun aikana yhteensä 10 kurssia (10 x 38h). Opettajakuntaan kuuluu ranskalainen opettaja, joka on pätevöitynyt opettamaan ranskaa vieraana kielenä. Kielen opetuksen lisäksi hän tekee yhteistyötä muiden aineiden opettajien kanssa ja huolehtii ranskankielisestä opetuksesta aineissa, joiden opettajat eivät puhu ranskaa.

Seitsemännen luokan oppilaat suorittavat DELF A2-kielitaitotutkinnon ja yhdeksännen luokan oppilailla on mahdollisuus suorittaa DELF B1-kielitaitotutkinto.

Yhteystiedot

Topeliuksen koulu
Hansakatu 2, 20100 Turku
Katso sijainti kartalta

Rehtori Timo Himanen
Pakkarinkatu 10, 20100 Turku
puh 044 907 2358
timo.himanen@turku.fi

Koulun kotisivut