Tähtitiedettä

Karhujen ”Kukat” tutustuivat tähtitieteeseen Turun yliopiston Tuorlan observatoriossa. Tietoa observatoriosta: http://www.utu.fi/fi/sivustot/astro/Sivut/home.aspx

Planetaariossa saimme tietoa mm. planeetoista, tähdistä, kuusta, tähtikuvioista, asteroideista ja tähtisumusta. Näimme animaation ”Tähtikeikka”, joka kertoi tähtien elinkaaresta. Tietoa planetaariosta: http://www.astro.utu.fi/planetaario/index.shtml

Kuvassa on ”satelliitti”. ”Toi pieni musta viiva on ihminen siihen verrattuna.”

Karhut tutustuivat tähtikuvioihin. ”Siellä oli  ainakin Lohikäärme, Joutsen, Iso koira ja Pieni koira, Ilves ja Yksisarvinen.” Kuvassa Karhujen kaimat Iso karhu ja Pikku karhu.

”Ne on planeettoja. Ne on eri kokosia. Tossa on toi Jupiter ja Maa ja Uranus ja Neptunus ja Saturnus ja Merkurius ja Venus ja Mars.

Suomen suurin kaukoputki kiinnosti Karhuja. ”Tossa se on se aukko josta voi kattoa Suomen suurimmalla kaukoputkella.”

”Toi on parveke. Sieltä näkyi jotain vihreetä.”

Kiitos observatorion väelle mielenkiintoisesta opetuksesta! ”Kukat” suunnittelevat opetustuokion vierailusta ”Suklaalevyille”. Vierailu kirvoitti monia jatkotutkimusaiheita, esim. mistä ihminen syntyy, mistä Kanada syntyy ja mistä kaikki syntyy. Lisäksi Karhut haluaisivat lisätietoa planeetoista.