Karhujen Sanomat

Olemme toteuttaneet esiopetusvuoden aikana Karhuissa erilaisia lasten aloitteista lähteneitä projekteja. Esiopetuksessa toiminta perustuu Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteissa 2014 määriteltyihin tavoitteisiin. Projektityöskentely mahdollistaa näiden tavoitteiden saavuttamisen. Kerromme nyt Karhujen Sanomat -projektista.

Kerroimme blogissamme jo aiemmin keväällä projektin alkuvaiheista:

Karhujen sanomalehtiprojekti

–Lapset tekivät lehteen juttuja yksin, pareittain ja pienissä ryhmissä aikuisen avustuksella lapsia kiinnostavista ja lasten valitsemista aiheista, vierailuista sekä muista esiopetuksen tapahtumista. –Tutustuimme lehtä tehdessämme erilaisiin lehti- ja juttutyyppeihin, sarjakuviin ja mainontaan. Tutkimme sanoma- ja aikakauslehtiä sekä teimme lehteemme mm. uutisia, mielipidekirjoituksia, kyselyitä, henkilöhaastatteluja ja arvosteluja. Lapset valmistivat lehteen myös liitteitä erilaisista aihepiireistä, kuten pelilehtiä.

Vierailimme projektin myötä Turkulaisen lisäksi Turun Sanomissa. Lisäksi saimme eskariin vieraaksemme kaksi oikeaa toimittajaa Laura Rantasen ja Yagmur Özberkanin kertomaan työstään.

vierailu Turkulaisen toimituksessa 2.3.2018

Turkulainen: https://www.turkulainen.fi/artikkeli/616381-mika-on-superbussi-nain-vastaavat-eskarilaiset

Projektimme huipentuu kevätjuhlaamme, joka on samalla Karhujen Sanomat -lehden julkistamistilaisuus. Juhlassa esitämme draaman keinoin lehden valmistumisprosessin. Lapset suunnittelivat kevätjuhlan ja valitsivat itselleen roolit ja tehtävät omien vahvuuksiensa ja kiinnostuksenkohteidensa mukaan.

Kuvia lehtijutuista tulossa myöhemmin!