Yhteistyötä

Kuluneen eskarivuoden aikana olemme tehneet yhteistyötä Vargarnat-eskariryhmän kanssa. Vuoden aikana olemme mm. pelanneet jalkapalloa ja sählyä, käyneet luistelemassa sekä leikkineet ja ulkoilleet yhdessä läheisillä leikkikentillä. Kevään viimeisellä yhteisellä toimintakerralla selvitimme valokuvasuunnistuksen myötä sana-arvoituksen, leikimme polttopalloa ja pikipataa sekä pelasimme jalkapalloa.

Järjestämme yhteistä toimintaa myös muiden päiväkotimme ryhmien kanssa. Esimerkiksi Oravien (3-5v.) kanssa olemme liikkuneet säännöllisesti kaverijumpassa ja toisinaan innokaat ”isosiskot ja -veljet” lähtevät leikkimään talon pienimpien kanssa. Siilit harjoittelevat silloin tällöin kanssamme esim. numeroita ja kirjaimia. Teemme yhteistyötä myös alkuopetuksen kanssa. Järjestämme kerran kuussa toiminnallisia matikkapäiviä yhdessä 1. ja 2. luokan kanssa. Pian saamme nauttia 2. lk järjestämästä lukuhetkestä.

Vierailimme tänään Kaskenkadun eskareiden luona. Eskarilaiset olivat rakentaneet meille ulos temppuradan. Lisäksi he opettivat meille kymmenen tikkua laudalla -leikin. Eskariryhmän lelut houkuttelivat Karhuja myös sisäleikkeihin. Kaskenkadun eskarit kävivät syksyllä vierailemassa meidän eskarissamme. Tuolloin leikimme tutustumisleikkejä sekä muita yhteisiä leikkejä ja rakensimme jumppasaliimme temppuradan. Ennen vierailuja olemme kirjoitelleet toisillemme sähköposteja.

Otteita kevään viesteistä:

”HEI KERTTULIN ESKARIT! MITÄ TEILLE KUULUU? TERVETULOA TÄNNE MEIDÄN ESKARIIN OSOITTEESEEN KASKENKATU 7 PUOLI KYMMENELTÄ AAMULLA MEIDÄN AAMUÄPÄIVÄULKOILUUN. LEIKITÄÄN YHDESSÄ HIPPAA JA 10 TIKKUA LAUDALLA. VOIDAAN MYÖS LEIKKIÄ SISÄLLÄKIN. HYVÄÄ VAPPUA!”

”HEI KASKENKADUN ESKARIT! HYVÄÄ KUULUU! OLLAAN TEHTY TEHTÄVIÄ. OLLAAN JUMPATTU. OLLAAN HARJOITELTU KEVÄTJUHLAESITYKSIÄ. OLLAAN HARJOITELTU ELOKUVAA. OLLAAN TEHTY BÄNDI JA SKETSIHAHMOJA JA JALKAPALLOA. OLLAAN HARJOITELTU BALLERINAESITYSTÄ JA SÄHLYÄ. KIITOS KUTSUSTA! MITÄ LELUJA TEILLÄ ON? MITÄ TEILLÄ ON RUUAKSI SILLOIN, KUN ME TULLAAN? MINKÄ VÄRISIÄ LEGOJA TEILLÄ ON? MITÄ TEILLÄ ON ULKONA? KIITOS JA HEIPPA JA PUSUJA!”

Ja näin viestittelymme jatkui aina vierailuun saakka…

Lapset kertovat vierailusta:

”Oltiin Kasken päiväkodissa ja me leikittiin kymmenen tikkua laudalla. Se kymmenen tikkua laudalla oli hyvä. Joo, se oli hauska. Oli kivaa, kun sai mennä piiloon ja mä pelastin. Se oli hauskaa, kun mä harhautin. ”

”Me leikittiin temppuradalla. Radas oli palikoita ja palloja. Se koripallottelu oli kivaa. Koripallokorista sai miljoona eiku sata pistettä ja sitten oli muitakin piirrettyjä ympyröitä, joissa oli jotain viitosia ja kuutosia. Se heittopallo ja jumppa ulkona oli kivaa. Mun mielestä se hämähäkki oli kivaa. Munkin mielestä se hämähäkkiseitti oli kiva. Se oli kivaa, jossa hypittiin esteiden yli.”

”Leikittiin sisällä poneilla ja barbieilla ja kotileikkiä.”

”Kivointa siellä oli saada uusia kavereita. Kaikki oli kivaa.”

Jatkamme yhteistyötä Kaskenkadun eskarin kanssa myös ensi vuonna.