Huhtikuussa

Villiviikunoissa on muokattu tiloja ja leikkiympäristöjä! Ihan pienimmilläkin jutuilla saa rikastettua leikkiä, sillä lasten mielikuvituksella kaikki on mahdollista! Eläinleikkiin tulleet kangaspalat ovat toimineet niittynä ja eläinten pesinä, seinälle jatkuva autorata houkuttelee ajelemaan pidempikestoisesti ja on automatolla vieraillut kaupungin asukkejakin. Liikennekäytävä aiheuttaa joka kerta riemun kiljahduksia: olemme harjoitelleet ahkerasti oikeanpuoleista liikennettä, väistämistä ja jarruttamista. Näitä pieniä asioita, on ne sitten kangaspalat tai tulostetut liikennemerkit seinällä, on mahdollista toteuttaa kotonakin halutessaan – leikistä saattaa innostua ihan eri tavalla taas uudelleen. Olemme myös koristaneet ryhmätiloja keväisemmäksi maalaamalla ikkunaan. Keväisen ikkunanpesun sijaan Villiviikunat suosittelevat koteihinkin tätä ikkunoille tehtävää operaatiota! Leikkien ohessa olemme harjoituttaneet sorminäppäryyttä sekä silmän ja käden yhteistyötä erilaisilla pöytähommilla! Tappipelien, palapelien ja hamahelmien rinnalla kulkevat edelleen kotonakin helposti tehtävät nappi- ja tikkurasiat, jotka jaksavat ilostuttaa kerrasta toiseen.

Olemme viettäneet edelleen paljon aikaa ulkona pihaleikkien parissa ja kävelyretkiäkin on tehty. Pihalle tulleet uudet nukenrattaat ovat olleet Villiviikunoiden mieleen ja vauvanuket ovat olleet hyvässä hoidossa ulkoiluaikaan. Erillisillä jumppahetkillä olemme liikkuneet luovasti: musiikki soimaan ja tehdään mitä mieleen tulee! Olemme tanssineet huivien kanssa, liikkuneet eritunnelmaisten kappaleiden tahtiin ja tietysti juosseet hikipäässä. Olemme myös leikkineet Karhu nukkuu- leikkiä ja Maa, meri laiva-leikkiä soveltaen (lapset juoksevat leikittäjän ohjaamaan paikkaan, esim. puolapuille tai ovelle). Lopuksi olemme harjoitelleet rentoutumista rauhallisen musiikin tahtiin aikuisen silitellessä huivilla.

Ryhmässäkin on jumpattu, kun olemme harjoitelleet älytaulun käyttöä! Näytöltä on katsottu yhdessä satuja ja kuunneltu musiikkia. DJ Kakkiainen saa aina Villiviikunoiden tanssijalkaa vipattamaan! Päivittäisillä lauluhetkillä olemme laulaneet kevätlauluja, värilaulua sekä aina suosittuja Villiviikunaklassikoita.

Toukokuussa painottuvat värien opettelu,  saksiharjoitukset silppuamisella ja paperiin tutustuminen repimisellä, rentoutumistaidot ja luovaliikunta sekä ulkoliikunta.

Blogin lisäksi vinkkejä kotona puuhaamiseen kannattaa käydä katsomassa Kastun päiväkodin facebooksivuilta! Jos olette kotona vallitsevan tilanteen takia ja tuntuu, ettei blogin ja facebookin vinkit riitä tai muuten kaipaisitte tukea varhaiskasvatusasioissa, niin olkaa yhteydessä ryhmään.
Villiviikunat auttavat mielellään parhaansa mukaan!