Kuperkeikkakoulu

Villiviikuna-aikuiset saivat päiväkodilla kuperkeikkaopetusta ja niitäpä ollaankin sitten saatu yhdessä harjoitella! Hauskaa oli itse tehdä kuperkeikkoja, mutta myös katsoa toisten tekemistä. Jokainen sai aina raikuvat aploodit kuperkeikkansa perään!

Tässä muutamat kuperkeikkakoulun opit ja vinkkejä kotiharjoitteluihin!

Lentokoneharjoitus: vartalonhallintaa, jossa lapsi saa tunnustella omaa kehoa ja korkeuden vaihtelua. Aikuinen voi huomioida lapsen uskallusta ja saada itse varmuutta

Ensin harjoitellaan turvallisesti aikuisen avulla, ja vasta sitten myöhemmin yksin. Kuperkeikan eri elementtejä kannattaa harjoitella ennen kuin syöksyy varsinaiseen kuperkeikkaan. Tärkeää on saada tunnustella omaa kehoa ja sen liikettä tekemällä, liikkumalla ja kokeilemalla! Hidas ja hallittu liike on kaiken a ja o  – pyöreää niskaa unohtamatta. Harjoittelussa edetään aina lapsen tasoa ja halua kuunnellen! Tärkeintä kuperkeikan harjoittelussa on hauskuus!

1. kuperkeikkaharjoitus:

Istu lattialle polvet koukussa ja aseta lapsi istumaan jalkapöytiesi päälle. Ohjaa lapsi nojaamaan sääriisi ja ota lapsen olkapäistä kiinni. Ala nojaamaan taaksepäin selin makuulle.

 

 

Nosta jalkojasi hitaasti ylös ja vaihda käsiesi paikkaa olkapäiltä lapsen vatsalle: peukalot vaipan reunan kohdalle ja muut sormet selänpuolelle.

 

Kun jalkasi ovat melkein suorassa pyöräytä lapsi jaloilleen pääsi taakse.

 

 

Tämä harjoitus oli lapsista (ja aikuisista) hurjan hauska!

Lapsella on turvallinen olo aikuisen kehoa vasten ja aikuinen pystyy hallitsemaan lapsen liikettä turvallisesti. Toimii myös läheisyysliikuntana!

 

2. kuperkeikkaharjoitus: 

Mene lattialle istumaan ja suorista jalat. Aseta lapsi selkäsi taakse ja ota hänen käsistä kiinni. Vedä lapsi toisen olkasi ylitse.

 

 

Käännä olkapäälle oleva lapsi lattiaa kohti ja pyöräytä ympäri jaloillesi.

 

 

 

 

Muista pyöristää lapsen niska!

 

 

 

 

3. kuperkeikkaharjoitus

Tässä tarvitaan pehmustetta alle!

Aseta lapsi korkeammalle patjalle polvi-istuntaan. Pyydä lasta laittamaan kädet ja pää lattiaan mahdollisimman lähelle korkeampaa patjaa.

 

Auta lasta pyörähtämään ympäri taas vatsan kohdalta ja tue turvallista alastuloa jaloista.

Aikuisen tärkein tehtävä avustamisessa on hidastaa ja auttaa liikkeen hallinnassa.

 

Mukavia harjoitteluhetkiä kotiin!