Lukulumo

Villiviikunoissa on otettu käyttöön Lukulumo!

Kielen kehityksen tukeminen on tärkeää kaikille päiväkoti-ikäisille, mutta tämä korostuu erityisesti alle 3-vuotiaiden ryhmissä; puhe ja kieli kehittyvät huimasti ensimmäisten vuosien aikana. Kielen kehitystä voi tukea monilla eri tavoilla. Villiviikunoissa laulamme joka päivä, luemme kirjoja, loruttelemme, käytämme kuvatukea & tukiviittomia, sanoitamme ja nimeämme asioita kaikissa arjen tilanteissa.

 

Tämän kaiken rinnalle olemme ottaneet käyttöön myös Lukulumo-satusovelluksen, jota on todella helppoa käyttää kotonakin. Olemme ladanneet sovelluksen tabletillemme ja olemme heijastaneet sadun älytaululle, jotta useampi lapsi voi nauttia sadusta samaan aikaan. Miten jännittävää on, kun yksi saa ”kääntää sivua” iPadilta! Sivujen käännön välissä keskustelemme siitä, mitä sadussa juuri kerrottiin.

Sovelluksessa on siis satukirjoja, joissa on lukijan ääni valmiina. Kielivaihtoehtoja on monta! Kirjat on kivasti lajiteltu eri ikäluokkien ja teemojen mukaan, joten kirjan valinta käy näppärästi. Villiviikunoissa on nyt luettu erityisesti kaveri- ja tunnetaitoihin liittyviä kirjoja:  miten pyydetään anteeksi, miten jaetaan…

Nyt poikkeuksellisena aikana normaalisti varhaiskasvatuksen maksullinen Lukulumo on avattu käytettäväksi kodeissakin.

Eli lataa sovellus laitteelle ja laita
käyttäjätunnukseksi lukulumokoti ja salasanaksi 987654321.

Lukulumo toimii loistavana lisänä ”perinteisen” kirjan lukemiselle ja muun kielen kehityksen tukemisen rinnalle.
Tämä ehdottomasti koronteeniajan tekemislistalle!