Kevättä näkyvissä

Lorutuokio ennen lounasta!

Huhhuh miten se maailman meno voikin muuttua ihan pienessä hetkessä! VIlliviikunoissakin on siis eletty osittain erilaista maaliskuuta, mutta yritämme ottaa parhaan irti vallitsevasta tilanteesta. Tärkeää on, että oudon ja poikkeavan tilanteenkin keskellä arki pysyisi mahdollisimman samana, joten Villiviikunoissakin pyörii samat tutut struktuurit, vaikkakin ulkoilu painottuu ja käsiä pestään vieläkin tarkemmin.

Vaikka Kastun päiväkodin Facebook-sivuilta löytyykin ihania ideoita yhteiseen puuhailuun kotona, niin me Villiviikunatkin halusimme koota muutamia vinkkejä toiminnastamme kotiin vietäväksi.

Maaliskuussa olemme harjoitelleet repimistä ja leikkaamista! Repiminen on
mukava tapa tutustua paperiin materiaalina ja silppuaminen on helppo tapa aloittaa saksiharjoittelut. Askartelun sivussa mietittiin yhdessä myös värejä.
Nautinnollisinta oli, kun sai itse tehdä ja harjoitella omaan tahtiin ja oman mielenkiinnon mukaisesti. Ja nämä abstraktit taideteokset ovat upeita!

Näitä harjoituksia voi helposti jatkaa kotona, vaikka leikkaamalla sanoma- tai aikakausilehtiä. Jos silppuaminen kyllästyttää lehdistä voi leikata myös erilaisia kivoja kuvia ja liimata niitä paperille.

 

 

Pääsiäinen tekee jo kovin tuloaan ja myös tuo mukanaan ihania ideoita askarteluun! Villiviikunoissa on tänä vuonna tehty pääsiäisruohoistutuksia maitotölkeistä askartelemalla. Maitotölkkien pohjaosa toimii loistavasti tähän tarkoitukseen ja se on helppo päällystää, joten vain taivas on rajana maitotölkin tuunaamisessa. Tänä vuonna päällystimme tölkinpohjan värillisellä paperilla ja koristelimme sen. Jokainen sai valita värit ja koristella istutuksen oman näköiseksi. Nyt vaan jäämme odottelemaan ja ihmettelemään ruohon kasvua!

 

Olemme ulkoileet maaliskuussa paljon ja se jatkunee kevään edetessäkin.
Sisällä olemme tasapainoilujen lisäksi hassutelleet ilmapalloilla-tätä suosittelemme kotiinkin tehtäväksi! Ilmapallot itsessään jo ilostuttavat ja innostavat liikkumaan, mutta halutessaan pallojen kaveriksi voi tehdä mailan vaikka sanomalehdestä: takaamme että nauru raikaa ja hiki tulee pintaan!

Huhtikuussa Villiviikunoissa painottuvat pöytähommat, ulkoliikunta, rentoutumistaidot ja loruttelu– ja näitä kaikkia on helppo puuhailla kotonakin! Huhtikuun aikana kaikki Villiviikunat niin kotona kuin päiväkodillakin voivat tehdä palapelejä, piirtää, taiteilla muovailuvahalla, tehdä hamahelmiä tai tappipeliä.
Myös aikaisemmin blogissa mainitut ”tikkupurkit” ja ”nappipurkit” ovat suosittuja, ja niitä voi tehdä myös kotona! Vanhaan voipurkkiin voi leikata pienen railon, josta tiputtaa nappeja sisään. Tai tyhjään
kirsikkatomaattirasiaan voi pudotella sisään leipäpussin sulkijoita tai tikkuja. Tämä on todella helppo tapa harjoituttaa hienomotorisiataitoja ja Villiviikunat voivat viettää näiden parissa pitkiäkin aikoja!

Ulkona voi mennä metsään ja vaikka kerätä oraville käpyjä, kuunnella linnunlaulua tai juosta puusta puuhun halaamassa niistä voimaa. Myös kävelyretket ovat olleet Villiviikunoissa hurjan suosittuja: ihmettelemme yhdessä ohikulkijoita, juttelemme kuulumisia ja saamme hyvää motorista harjoitusta samalla.

Olemme myös Villiviikunoissa harjoitelleet rentoutumistaitoja! Voi kuunnella rauhallista musiikkia selällään maaten ja vain hengitellä rauhassa. Tai vatsan päälle voi laittaa vaikka unilelun ja tunnustella kuinka se nousee ja laskee hengityksen mukana.