Tervetuloa huhtikuu

Maaliskuu meni yhdessä hujauksessa ja takana on monenlaista mukavaa puuhaa yhdessä!
Kelien lämmetessä Villiviikunat ovat viettäneet paljon aikaa ulkona leikkiessä ja liikkuessa. Olemme myös muutaman kerran käyneet lähiympäristössä kävelyretkillä. Maaliskuussa orientoiduimme jo kevääseen: lumiukot sulivat seiniltä ja tilalle saimme keväisemmän maiseman lintujen koristamana

 

Erillisten askartelutuokioiden lisäksi koko arkemme on mitä mainiointa kädentaitojen harjoitusta- jokainen käsienpesu ja ruokailuhetkien lusikan löytyminen suuhun kehittää kädentaitoja siinä missä seinille päätyvät taiteetkin. Harjoittelemme päivittäin ryhmässä arjen taitoja ja omatoimisuutta lapsen iän ja oman mielenkiinnon mukaan. Näin saamme onnistumisen kokemuksia ja vaivihkaa harjoitutamme erilaisia taitoja.

Lauluissa ja leikeissä Villiviikunat suosivat edelleen eläinteemaa! Maaliskuun ehdoton hittileikki oli maatilaleikki, jossa asustelee paljon eläimiä ja talo itse soi. Eläimet soivat myös lauluissa: Pikkujänö nukkuu, Piippolan vaari, Viisi pientä ankkaa, Isoisän navetta,  Pupuperhe… Olemme myös lukeneet eläinkirjoja. Olemme harjoitelleet eri eläimiä, mitä ne sanovat ja millaisia ominaisuuksia niillä on.
Maaliskuussa on innostuttu tappitauluilla pelailusta. Villiviikunat ovat hienosti jaksaneet keskittyä, saaneet sorminäppäryyttä ja siinä sivussa harjoitelleet värejä. .

Villiviikunoissa leikitään ihan joka päivä. Meillä on omassa ryhmässä jo kolme mahdollista leikkihuonetta ja tietysti muiden ryhmienkin tilat ovat käytettävissämme.

Leikkitaulu

Maaliskuussa aloimme harjoitella leikkitaulun käyttöä. Leikkitaulussa on kuvitettuna kaikki valittavissa olevat leikit ja taulun avulla lapsen on helppo osoittaa, mitä hän haluaa leikkiä. Kuvia on muutenkin ilmestynyt ryhmäämme pikku hiljaa. Kuvat tukevat kielenkehitystä, tehostavat sanottua asiaa, jäsentävät tilanteita, osallistavat lasta… Niistä on loputon hyöty!

 

Mitä vaatteita tarvitaan ulos päälle? Missä järjestyksessä ne on hyvä pukea?
Kuvitettu päiväjärjestys
Kuvia voi käyttää myös tunnetaitojen harjoittelussa

Maaliskuussa vietettiin avoimien ovien päivää! Kiitos kaikille päivään osallistuneille! Päivä sisälsi kaikenlaista tekemistä aina laulamisesta jumppailuihin.  Lisäksi päiväkodissamme vieraili Kirkonrotat Hilda ja Hulda, joiden esitystä älylaitteista pääsimme seuraamaan. Aihe itsessään ei ollut Villiviikunoille ehkä niin ajankohtainen, mutta lapset nauttivat saada seurata Hildan ja Huldan edesottamuksia.

Tästä on hyvä lähteä kohti huhtikuuta! Tiedossa on ainakin pääsiäisaskarteluja, auringosta nauttimista pihalla ja kevään merkkien ihmettelyä!