Satusilmujen lokakuu

Satusilmujen synttärikausi alkoi lokakuussa. Ensimmäisiä 3-vuotissynttäreitä vietettiin lokakuun alussa kahtena perättäisenä päivänä. Viime toimintakaudella Satusilmuissa käytössä ollut synttäriaarrearkku on tänä syksynä saanut uuden muodon, mutta toimintaperiaate on säilynyt ennallaan. Synttärisankari saa arkun kotiinsa ennen synttärijuhlia ja hän saa kotiväen kanssa valita arkkuun leluja, valokuvia ja muita tärkeitä tavaroita, joita hän haluaa esitellä synttärivierailleen päiväkodissa. Arkussa on lisäksi haastattelulomake, joka täytetään kotona ja liitetään myöhemmin lapsen kasvun kansioon.

Synttäriaarrearkku
Synttärihaastattelu
Synttäriaarteet ruudulla

Syksyn vanhempainillassa toivottiin eväsretkiä lähimetsään. Lokakuun eväsretkelle lähdettiin kuravaatteissa, mutta se ei tunnelmaa haitannut. Matka retkipaikalle taittui hienosti jonossa kulkien.

Matkalla eväsretkelle

Matkalla metsään ehdittiin tehdä myös luontohavaintoja. Kannon päällä kasvoi lahottajasienten ryhmä, jota pysähdyttiin tarkastelemaan metsäpolun varrella.

Luontohavainto matkan varrelta: lahottajasienet

Eväät maistuivat Satusilmuille raikkaassa syyssäässä. Kun eväät oli syöty, keskusteltiin vielä siitä, mihin roskat pitää laittaa retken päätteeksi. Retkeilijät keräsivätkin tunnollisesti kaikki roskat aikuisten muovipusseihin, jotka vietiin sitten päiväkodin roskikseen.

Eväshetki metsässä

Matkalla takaisin päiväkotiin huomasimme polulla pienen mökin, jonka ovikin oli kutsuvasti auki. Lieneekö kyseessä ollut Metsämörrin mökki? Tätä jäimme pohtimaan kulkiessamme pois metsästä.

Kotimatkalla löysimme metsän laidalta Metsämörrin mökin.

Lokakuussa viriteltiin uudelleen käyttöön vanhat ompelupelit. Tikkausneulat olivat menneet jo kauan sitten rikki, mutta uudet saatiin tuunattua kuulakärkikynistä. Tikkaushommat sujuivat vauhdikkaasti uusilla välineillä!

Tikkausta
Ompelupiiri

Lokakuussa musisoitiin Siinan Taikastudion muskarissa ja Ti-Ti-nallen rytmien tahdissa. Siinan Taikastudio avautui ruokahuoneen isolle näytölle ja lapset olivat innolla mukana muskaritunnelmissa. Kaikki kolme pienryhmää pääsivät vuorollaan osallistumaan lauluhetkiin, jotka olivatkin vaihteeksi piristävä uutuus perinteisten lauluhetkien lisäksi.

Lauluhetki Siinan Taikastudion tahdissa

Ti-Ti-nallen rytmeihin päästiin sukeltamaan niin ikään kolmessa pienryhmässä peräkkäisinä päivinä.

Ti-Ti-nallen lauluja

Lokakuun askartelupajalla tehtiin puutöitä. Lapset saivat itse ideoida omat työnsä. Materiaaleina olivat puupalikat ja -levyt, korkit, jätskitikut yms. sekä runsaasti liimaa. Suunnittelu- ja toteutustyöhön uppouduttiin innolla ja lopputuloksena oli upeita rakennelmia.

Puutöissä
Liimaushommia
Helikopteri, moottoreita ja nosturi

Lokakuussa Satusilmuissakin vietettiin kansainvälistä Nallepäivää. Lapset saivat tuoda päiväkotiin oman nallen tai muun pehmolelun, jonka kanssa osallistuttiin myös satumetsän nalleaiheiseen lauluhetkeen.

Nallepäivän lauluhetkellä

Älytaulua on Satusilmuissa käytetty syksyn aikana monenlaisiin tarkoituksiin. Sen äärellä on pidetty lauluhetkiä, dokumenttikameraa on hyödynnetty kirjoja luettaessa ja synttäreillä, jolloin aarrearkun aarteet on heijastettu älytaululle kaikkien nähtäväksi. Lapset ovat saaneet myös piirrellä taululle ja taulun äärellä on leikitty Kim-leikkiä sekä harjoiteltu värejä ja laskemista.

Älytaulun äärellä harjoiteltiin värejä ja laskemista.

Lokakuun viimeisenä perjantaina Satusilmuissa vietettiin Halloween-juhlia. Vieraina juhlissa oli mm. keijuja, luurankoja, kummituksia, sekä muutama Spiderman ja Batman. Discossa oli vauhtia ja tunnelma oli korkealla. Discoilun jälkeen päästiin virvokkeiden ääreen: tarjolla oli mehua ja popcornia, jotka maistuivatkin kaikille juhlijoille!

Tunnelmointia Halloween-discossa
Baby Sharkit vauhdissa!
Halloween-juhlissa tarjoiltiin popcornia ja mehua.
Tarjoilut maistuivat kaikille!

Marraskuussa Satusilmuissa jatketaan seikkailuja nallemaailmassa!