Nallet täällä taas!

Lokakuussa vietettiin kansainvälistä nallepäivää, mutta nallet palasivat Satusilmuihin marraskuussa. Nallesatuja on luettu viikoittain maanantain satutuokioilla.

Marraskuussa on luettu ahkerasti nallesatuja.

Satusilmujen ruokahuoneen metsämaisemaan askarreltiin yhdessä kuusi odottelemaan joulua. Kuusen oksat valmistuivat repimismenetelmällä vauhdikkaasti eräänä marraskuisena aamuna aamupalaa odotellessa.

Yhteistyöllä syntyy valmista vauhdikkaasti.

Oksaprojektin tuotoksista koottiin kuusi ruokahuoneen satumetsään.

Valmis kuusi metsämaisemassa

Metsään saapuikin tuota pikaa iloisten karhujen joukko. Persoonalliset nallet askarreltiin yksilötyönä jokaisen lapsen kanssa erikseen. Samalla mietittiin, miltä nalle näyttää ja millaisia eri ruumiinosia siinä on.

Neljä nallea metsässä
Nallet valloittivat satumetsän!

Marraskuun jumppahetkillä on liikuttu nallemuorin mukana. Muorin jumppakorteissa oli erilaisia tehtäviä, joista jokainen lapsi sai vuorotellen tulla ottamaan yhden. Jumppaliikkeitä kokeiltiin sitten yhdessä muorin johdolla!

Nallemuorin jumppahetki
Jumppatehtäviä otettiin vuorotellen pinosta.
Nallemuorin jumppatehtävä
Ja näin se tehtiin!
Pompi kuin pallo!

Satusilmut pääsivät marraskuussa vierailemaan myös nallemuorin pesässä. Pesäkolosta ryömittiin sisään oman nallekaverin kanssa.

Nallemuorin pesään päästiin ryömimällä.

Nallemuorin pesässä liikuttiin karhukävellen nallen keittiöön, jossa autettiin muoria hernekeiton valmistuksessa. Hernepusseja heiteltiinkin taitavasti nallen kattilaan!

Karhukävelyä nallen keittiöön
Hernekeittoainesten heittoa nallemuorin kattilaan

Keittiöstä jatkettiin matkaa nallen olohuoneen sohvalle, jossa ei tietenkään saanut pomppia, vaan sohva oli ylitettävä kontaten.

Hypellen kohti nallen olohuoneen sohvaa

Matka jatkui penkkiä pitkin tasapainoillen nallemuorin makuuhuoneeseen sifonkipolkua pitkin hiipien.

Sifonkipolku johdattelee nallepesän makuuhuoneeseen.

Marraskuussa saatiin vihdoin lunta ja Satusilmutkin pääsivät pihalle lumihommiin. Lapiot ja pulkat olivat ahkerassa käytössä ja mäkeäkin päästiin laskemaan liukureilla.

Lumihommissa
Yhteinen juttu

Lumitöitä tehtiin myös sisällä. Maalausprojektin tuloksena oli kauniita lumimaisemia, jotka viimeisteltiin kimaltelevilla hileillä.

Lumitaidetta

Marraskuun lauluhetkien pääosassa ovat olleet nallet. Nallelauluja on laulettu pienryhmissä viikoittain ja kuun viimeisellä lauluhetkellä koko ryhmä kokoontui satumetsän maisemiin laulamaan yhdessä.

Marraskuun nallelauluja
Nallet valmistaumassa lauluhetkelle.

Satumetsän nallet odottelivat malttamattomina Satusilmuja valmiina esiintymään. Karhutarinan karhumuori ja kaksi pientä pentua nukahtivat talviunille, mutta hereillä olivat mm. Urpo ja Turpo sekä muutama muu metsässä tallusteleva nalle. Nallemuorin kattila päätyi pikkunallen rummuksi. Nalle näytti meille rummutuksen mallia, kun soittelimme kehosoittumilla Karhurummun tahdissa.

Yhteinen lauluhetki satumetsässä.
Satumetsän tunnelmaa

Lauluhetken yllätysvieras oli Lumipalloherra, joka kierähteli kaapin uumenista kaikkien iloksi. Lauluhetken jälkeen leikittiin vielä hetki Satumetsän nallejen kanssa.

Lauluhetken jälkeen seurusteltiin vielä hetki nalleryhmän kanssa.

Joulukuu on jo ovella ja Satusilmujen joulukuusi odottelee koristeita!

Satumetsän kuuseen on jo sytytetty jouluvalot!