Syystuulia Satusilmuista

Syyskuussa Satusilmuissa on harjoiteltu käden taitoja päivittäin piirustuspöydän äärellä. Myös sormivärejä on kokeiltu syksyisen askarteluprojektin yhteydessä.

Kynäharjoituksia
Linna on mallina.

Sormiväreillä maalattiin kädet ja sen jälkeen käden kuvat painettiin paperille. Teoksista osa pääsi käytävän seinälle ja osasta leikattiin säteet ruokahuoneen yhteiseen aurinkoon.

Sormiväreistä otettiin kaikki irti.
Oman käden kuvat painettiin paperille.
Käden taitoja

Leikkaamisharjoitusten tuloksena syntyi kivoja toukkia Satusilmujen ruokahuoneen metsämaisemaan. Käden kuvista tehtiin metsän ylle yhteinen  aurinko.

Satumetsä
Toukka lähikuvassa

Syyskuussa Satusilmuissa on luettu paljon kirjoja. Duplopalikat toimivat äänestysnappuloina, kun valittiin luettavia kirjoja.

Kirjaston kirjasatoa
Äänestys käynnissä
Ääni Maisalle

Satusilmujen syyskuun saduissa on ollut tarinoita niin jännityksen kuin huumorinkin ystäville. Kertomukset ystävyydestä ovat aina ajankohtaisia, sillä kaveritaitojen harjoittelu on Satusilmujen teemana koko toimintakauden.

Syksyn kirjasatoa
Syksyn ehdoton suosikki!

Lauluhetkillä on laulettu elokuulta tuttuja eläinlauluja. Pienryhmissä motivaatio osallistua yhteiseen musiikkituokioon on ollut korkea ja kaikki ovat jaksaneet keskittyä mukavasti. Lauluhetkillä on laulettu lasten toivomia lauluja.

Pikkujänö nukkuu
Viisi sammakkoa

Leikki on Satusilmujen ryhmän tärkein toimintamuoto, eikä sitä ole unohdettu syyskuussakaan. Rakennus- ja korjausleikit ovat olleet suosittuja.

Korjaus käynnissä!

 

Ruuvaushommaan tarvitaan kaksi. 

Autoleikki on yksi Satusilmujen suosikkipuuhista. Automatolla harjoitellaan myös yhdessä toimimista ja neuvottelutaitoja.

Autoleikki käynnissä
Autot järjestyksessä

Ulkona hiekkalaatikolta löytyy aina kavereita.

Ulkona lastattiin hiekkarekkoja.

Odotettu lelupäivä pidettiin syyskuun puolessavälissa. Kaikki lelut pääsivät aamun päätteeksi esiintymään TV-ruudulle!

Lelupäivänä Spiderman pääsi televisioon!
Kaivurikin mahtui kuvaan.

Lelupäivän kunniaksi saatiin vettä taivaan täydeltä ja päästiin vihdoinkin kunnon vesileikkeihin.

Vihdoinkin vettä!
Lastin purku viemäriin.

Aamupalaa odoteltaessa keksitään usein kivoja touhuja yhdessä. Tuoleista voi rakentaa vaikka seikkailuradan aamun alkajaisiksi!

Seikkailurata aamun alkajaisiksi

Satusilmujen syyskuisena pelipäivänä pelailtiin erilaisia lautapelejä kolmessa pienryhmässä. Yhdessä ryhmässä keskityttiin äänilottoon, joka osoittautuikin todella suosituksi. Erilaisia ääniä tunnistettiin cd:ltä, mukaan mahtui kulkuneuvoja, eläimiä, erilaisia elämän ääniä hampaiden harjauksesta kuorsaukseen sekä luonnonilmiöiden ääniä.

Äänilotto oli peliryhmän suosikki!

Askartelupöydän ääressä piirrellään ja väritellään ahkerasti. Välillä värityskuvakansioon tarvitaan täydennystä. Kuvia valitaan yhdessä lasten kanssa. Autot ovat värityskuvien kestosuosikki.

Värityskuvia valitsemassa

Satusilmut ovat syyskuussakin retkeilleet Rieskalähteentien metsässä. Syyskuun retkellä löysimme metsästä hienon majan, jota kävimme ihastelemassa sisällä saakka.

Metsästä löytyi hieno maja!

Syyskuun viimeisellä viikolla pidettiin Satusilmujen pyöräilypäivä. Pihalla riitti vilskettä aamusta alkaen.

Pyöräilijät valmiina lähtöön!
Pyöräilyä harjoiteltiin myös kentällä.
Kevyen liikenteen väylällä

Syykuisessa vanhempainillassa vanhemmat saivat tehtäväkseen keksiä nimet omien lastensa pienryhmille. Satusilmuisssa seikkailevat nyt Vauhtidinot, Tahmatassut ja Vahvanallet!