Elokuussa Satusilmuissa

Satusilmujen syyskausi on päässyt jo hyvään vauhtiin ja uusi ryhmä on koossa. Satusilmuissa on syyskauden alkaessa yhteensä 19 lasta, ikähaarukka vaihtelee 2,5-4 vuoden välissä. Ryhmässä on entisten Satusilmujen lisäksi uusia tulokkaita Sydänkävyistä sekä talon ulkopuolelta.

Tärkeitä yhteisiä teemoja tällä toimintakaudella ovat rauhallinen ja hyvinvoiva Kastu, tavallinen läsnäoleva arki, aidosti ja sensitiivisesti kohtaava aikuinen sekä kaveritaidot. Nämä teemat ovat myös Satusilmujen syksyn painopistealueita.

Kaveri auttaa!

Kaveritaitoja harjoitellaan päivittäin leikeissä ja arjen toimissa. Samalla opetellaan jakamaan, joustamaan, neuvottelemaan ja tekemään kompromiseja, kaikki tärkeitä taitoja elämässä.

Yhteinen autoiluhetki aamupalaa odotellessa
Prinsessat päivälevolla
Taiteilua kaverin kanssa
Legokaupungin pohjapiirros
Paikoillanne, valmiit, hep!

Syksyn ensimmäinen yhteinen retki tehtiin läheiseen Vätinpuistoon. Samalla harjoiteltiin taas kävelemistä parijonossa tien reunassa.

Satusilmut matkalla Vätinpuistoon
Kiipeilyharjoituksia puistossa
Hienosti sujuu!
Tasapainoilua
Lepohetki tunnelissa
Takaisin päiväkotiin!

Satusilmut toimivat pienryhmissä aina, kun se on mahdollista. Elokuussa aloiteltiin jakamalla ryhmä kolmeen pienryhmään, joissa jokaisessa on oma aikuinen. Pienryhmät toimivat porrastetusti: kun yksi pienryhmä ulkoilee, kahdella muulla on toimintaa sisätiloissa. Pienryhmissä on laulettu, pidetty aamupiirejä sekä pelailtu.

Alkusyksyn lauluhetkien ohjelmistoa

Satusilmujen jumppasalivuoro on tiistaisin. Jumppasalissa liikutaan kahdessa pienryhmässä.

Tasapainorata jumppasalissa
Hyppy renkaasta toiseen

Päiväkodin pihalla voi tehdä monenlaisia juttuja. Satusilmujen suosikkitouhuja ovat hiekkaleikit, keinuminen, potkupyöräily sekä kiipeily.

Paistinpannukakku valmistumassa
Hämähäkkikeinussa
Pääsimme tänne ihan itse!
Potkupyörät ja -laudat ovat olleet ahkerassa käytössä.

Elokuun viimeisenä päivänä lähdimme retkelle Rieskalähteentien metsään. Matkan varrella harjoiteltiin kulkemista jalkakäytävällä sekä tien turvallista ylittämistä. Metsässä pidettiin pieni aamupiiri ja lauletttiin Hämähäkkilaulu. Aamupiirin jälkeen lähdettiin tutustumaan retkipaikkaan. Sitä ennen palautettiin mieliin tärkein retkisääntö: aikuinen pitää olla aina näkyvissä.

Metsän aamupiirissä
Pieni metsännneito

Metsässä riitti tutkittavaa. Mättäiltä löytyi mustikoita ja puolukoita.

Mustikkametsässä

Retkipaikalta tehtiin mielenkiintoinen löytö: edelliset retkeilijät olivat jättäneet kalliolle kepin, johon oli kiinnitetty naru. Siitä syntyi hieno onki!

Metsästä löytyi onki!

Elokuun lopun leikkiryhmissä rakennettiin mm. eläintarhaa, rakennettiin palapelejä sekä leikittiin tietenkin prinsessaleikkejä!

Eläintarhaleikkejä
Yhteistyöllä se sujuu!
Ihana prinsessa!