Metsän tehtäväradalla

Satusilmujen kevätkauden päätöstapahtuma pidettiin päiväkodin viereisessä pikkumetsässä. Tehtäväradalle lähdettiin pienryhmissä. Ensimmäisellä tehtäväpisteellä bongailtiin lintuja. Puiden oksille oli ripustettu kuvia tavallisimmista Suomessa esiintyvistä pikkulinnuista. Mukana oli monia tuttuja visertäjiä, mutta myös lapsille uudempia tuttavuuksia.

Lintubongausta
Se on västäräkki!

Seuraavalla tehtäväpisteellä mietittiin, missä erilaiset eläimet asuvat. Kolmesta vaihtoehdosta piti päätellä, mikä eläin asuu kuvan ympäristössä.

Kenen koti?
Kuka asuu täällä?
Se on lehmä!

Tarkkuusheittopisteellä harjoiteltiin häntäpallon heittoa vanteeseen. Vanteita oli ripustettu puiden oksille eri korkeuksiin, joten tehtävässä riitti haastetta isommillekin Satusilmuille.

Tarkkuusheittoa häntäpalloilla

Edellisen viikon metsäretkellä Satusilmut keräilivät käpyjä, joiden käyttötarkoitus paljastui metsän tehtäväradalla. Käpyjen kuljetus sujui Satusilmuilta mallikkaasti. Kuljetusvälineenä oli joko lapio tai lusikka, jolla tehtävään saatiin enemmän haastetta. Tehtävässä harjoiteltiin myös laskemista: käpyjä kuljetettiin aukion laidalta toiselle yksitellen yhteensä viisi kappaletta.

Käpyjen kuljetusta
Tarkkana kuin porkkana!
Haastetta käpyradalle saatiin ottamalla välineeksi lusikka.

Aivojumppapisteellä jokainen sai ottaa tehtäväpussista kortin, jossa oli pieni pohdintatehtävä. Kysymyksissä arvuuteltiin mm. esineiden käyttötarkoituksia. Vinkin perusteella pääteltiin, mistä kortissa esiintyvästä esineestä oli kyse.

Aivojumppapisteellä
Mikä esine on kyseessä?

Seurakunnan lastenohjaaja Annen lauluhetkellä edellisenä päivänä olimme saaneet tehtävän: metsään piti kutoa hämähäkille verkko mukaamme saamastamme langasta. Siispä tuumasta toimeen! Lopputuloksena oli hieno vaaleanpunainen verkkomuodostelma metsän hämähäkkien iloksi.

Hämähäkinverkkoa kutomassa
Yhteistyöllä se sujuu!

Tehtäväradan viimeisellä pisteellä kokeiltiin satuhierontaa. Taikalintu-tarinassa tunnelmaa loivat auringon säteet, tuuli, puiden lehtien havina ja taikalinnun siipien suhina.

Satuhierontaa

Retken päätteeksi pidimme mehuhetken ennen päiväkotiin paluuta.

Mehuhetki

Satusilmut toivottavat kaikille oikein hyvää ja aurinkoista kesää!